Prefectul Clujului: „Avem un grad de vindecare de 80% la coronavirus. Impresionant, este cu mult peste media națională. Asta se datorează în primul rând profesionalismului personalului medical și a infrastructurii sanitare din județul Cluj, care, din punctul meu de vedere, este în acest moment cea mai bună din România”

Updated on mai 27, 2020 Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a prezentat miercuri situația coronavirusului a nivelul județului.

Mircea Abrudean este impresionat de numărul mare de persoane vindecate din județ, el pune asta pe seama calității cadrelor medicale și a dotării bune a spitalelor clujene.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean: „Constatăm o scădere considerabilă a numărului de cazuri pozitive din județul Cluj. La 4 mai, atunci când era vârful epidemiologic în Cluj, aveam internați 223 de pacienți infectați, cu domiciliu în județul Cluj.

Prefectul Clujului

Astăzi, 58 de persoane depistate pozitiv din județul Cluj sunt internate în cele patru spitale COVID din Cluj. O scădere foarte mare de pacienți confirmați pozitiv. Asta se datorează în primul rând calității actului medical și profesionalismului cadrelor medicale implicate.

Spuneam 58 de persoane depistate pozitiv în internate în spital. În total de peste 470 de persoane vindecate din care 383 sunt din județul Cluj.

Asta înseamnă un grad de vindecare de aproximativ 80%. Impresionant, este cu mult peste media națională. Asta se datorează în primul rând profesionalismului personalului medical și a infrastructurii sanitare din județul Cluj, care, din punctul meu de vedere, este în acest moment cea mai bună din România”.

Vezi aici Video cu declarațiile Prefectului:

Revenim cu detalii

error: Content is protected !!