Cluj. Medicul Adi Copcea: „Cel mai spectaculos lucru pe care îl găsesc legat de Grădina Botanică e că se află la o aruncătură de băț de centrul aglomerat şi cosmopolit al oraşului şi, cu toate acestea, în anumite sectoare (cel colinar şi cel montan) te poți regăsi, la o distanță de minute de agitația urbană direct “la munte”, în aer curat, linişte şi cu brazii şi vegetația de altitudine…”

Updated on mai 27, 2020 Grădina Botanică Al. Borza și-a redeschis porțile începând din 19 mai 2020.

Deocamdată, programul cu publicul va fi 10:00-18:00 (ultimii vizitatori vor intra la ora 17:00). Serele și Muzeul Botanic vor rămâne încă închise, în consecință, prețul unui bilet întreg este de 7 lei, respectiv de 4 lei pentru categoriile care beneficiază de reducere.

Grădina Botanică

Grădina Botanică este în această perioadă una dintre puținele atracții turistice ale orașului. 

Medicul Adi Copcea a scris: „Grădina Botanică din Cluj-Napoca e redeschisă pentru public, cu excepția serelor, de la intrarea în starea de alertă. Orarul e până la 18.00, ultima intrare e la 17.00. Fotografiile le-am făcut ieri, sunt din Grădina Japoneză. Grădina Botanică din Cluj-Napoca poartă numele biologului Alexandru Borza, se întinde pe 14 hectare, cuprinde peste 10.000 de specii şi a fost deschisă publicului în 1925.

Cel mai spectaculos lucru pe care îl găsesc legat de Grădina Botanică din Cluj-Napoca e că se află la o aruncătură de băț de centrul aglomerat şi cosmopolit al oraşului şi, cu toate acestea, în anumite sectoare (cel colinar şi cel montan) te poți regăsi, la o distanță de minute de agitația urbană direct “la munte”, în aer curat, linişte şi cu brazii şi vegetația de altitudine…E avantajul de a fi un spaţiu cu etaje, uneori cu drum înclinat, uneori cu scări numeroase…

Cluj. Medicul Adi Copcea: „Cel mai spectaculos lucru pe care îl găsesc legat de Grădina Botanică e că se află la o aruncătură de băț de centrul aglomerat şi cosmopolit al oraşului şi, cu toate acestea, în anumite sectoare (cel colinar şi cel montan) te poți regăsi, la o distanță de minute de agitația urbană direct "la munte", în aer curat, linişte şi cu brazii şi vegetația de altitudine...” 1 Cluj. Medicul Adi Copcea: „Cel mai spectaculos lucru pe care îl găsesc legat de Grădina Botanică e că se află la o aruncătură de băț de centrul aglomerat şi cosmopolit al oraşului şi, cu toate acestea, în anumite sectoare (cel colinar şi cel montan) te poți regăsi, la o distanță de minute de agitația urbană direct "la munte", în aer curat, linişte şi cu brazii şi vegetația de altitudine...” 2

Iar posibilitatea de a evada în zonele necirculate, muntoase, ale grădinii, pe cărări şi drumuri pietruite, e doar una dintre atracții. Grădina Botanică are numeroase puncte forte care, în parte şi împreună, îi conferă originalitatea: serele spectaculoase, grădina cu vestigii romane din perioada când oraşul se numea Napoca (inclusiv coloane romane, două sarcofage şi statuia zeiței Ceres, zeiță a recoltei şi grâului de la numele căreia provine cuvântul “cereale”), statuile, muzeul cu cel mai bogat ierbar din România (650.000 de exemplare), turnul de apă -în care cei fără rău de înălțime pot urca pentru panoramă-, trunchiul gigant lângă şi…în care se pozează copiii…şi chiar mai mult de atât.

Momentul ideal pentru vizitarea grădinii e cel când sunt înflorite lalelele. Anul acesta, din păcate, epidemia a luat turiştilor (dar şi localnicilor…) această bucurie. Dar au rămas multe altele…”

error: Content is protected !!