EURO 2021 la Cluj? Gică Popescu: „Avem infrastructură foarte bună și condiții excelente și la Craiova, și la Cluj. Stadioanele sunt la standardele cerute, bazele de …”

Updated on mai 22, 2020 EURO 2021 la Cluj? Organizarea turneului final al Euro 2020, amânat pentru anul viitor, devine o problemă tot mai mare pentru cei de la UEFA. Două orașe au anunțat deja că nu vor să mai găzduiască meciuri, Roma și Bilbao, iar oficialii de la Copenhaga au declarat că 90% vor renunța și ei să organizarea celor patru meciuri din cadrul grupei B.

EURO 2021 la Cluj?

Retragerea Danemarcei din organizarea celor patru meciuri de la Copenhaga a trezit interesul României. Gică Popescu, membru al comitetului de organizare, a declarat că putem prelua fără probleme încă patru meciuri de la EURO, nu neapărat la București.

EURO 2021 la Cluj

„Avem infrastructură foarte bună și condiții excelente și la Craiova, și la Cluj. Stadioanele sunt la standardele cerute, bazele de antrenament sunt excelente, există aeroporturi, hoteluri. Infrastructura există. De ce nu s-ar putea organiza și acolo?”, a declarat Gică Popescu, citat de jurnalul.antena3.ro.

EURO 2021 la Cluj?

Grupa B are în componență Belgia, Danemarca, Finlanda și Rusia, iar UEFA așteaptă ca federația de la Bruxelles să-și exprime o eventuală opțiune, la care ar avea prioritate, însă sunt multe voci care spun că Belgia nu ar fi dispusă să se înscrie în cursă. Costurile aferente organizării fiind mari, federalii ar prefera să-i folosescă la susținerea cluburilor lovite de pandemie și de lipsa spectatorilor din tribune.

Un reprezentant al Federației belgiene a declarat pe Twitter că „ar fi o tichie de mărgăritar. Nu ne trebuie. Avem alte priorități. Reconstrucția și susținerea fotbalului și cluburilor este mult mai importantă decât patru meciuri la EURO. Până nu trece definitiv pandemia, nu vom organiza niciun turneu internațional. Asta este clar”.

Forul european va lua o hotărâre cel târziu în luna septembrie, când, teoretic, ar trebui să înceapă și meciurile de baraj pentru ocuparea celor patru locuri rămase libere din țintarul EURO 2021. Desigur, este puțin probabil ca dispute de la Campionatul European să ajungă la Cluj sau la Craiova, însă România și-a arătat disponibilitatea, propunerea de a prelua meciuri a fost deja înaintată, iar asta este de bun augur.

error: Content is protected !!