Ludovic Orban, despre Autostrada Sebeş – Turda: „Este clar că există o întârziere foarte mare faţă de graficul de construcţie iniţial. Obiectivul nostru este să finalizăm cât mai rapid aceste două obiective de investiţii foarte importante. Constructorii şi-au asumat nişte..”

(Last Updated On: May 16, 2020)

Premierul Ludovic Orban a fost în vizită pe șantierul autostrăzii A10 Sebeș-Turda și a anunțat un nou termen de finalizare a celor două loturi rămase.

“Este clar că există o întârziere foarte mare faţă de graficul de construcţie iniţial. Obiectivul nostru este să finalizăm cât mai rapid aceste două obiective de investiţii foarte importante. Constructorii şi-au asumat nişte termene clare de finalizare, 30 noiembrie, termenul în care se dă drumul la circulaţie pe tronsonul doi.

Sebeş - Turda

Din cea am constatat pe şantier, gradul de mobilizare, lucrările care au mai rămas de efectuat, pentru atingerea obiectivului de a finanţa la termenele stabilite, cu siguranţă e nevoie de o mobilizare suplimentară”, a afirmat Orban, citat de stiripesurse.ro.

El a mai spus că Guvernul va asigura toate condiţiile necesare pentru finalizarea autostrăzii.

“Vom mai fi prezenţi, nu aşteptăm până în 30 noiembrie să vedem ce se întâmplă. Din punctul nostru de vedere, vom asigura toate condiţiile necesare pentru finalizarea acestor obiective de investiţii, rămânând practic la latitudinea constructorilor dacă se vor ţine de cuvânt sau nu. Noi credem că pot să se ţină de cuvânt, cu singura condiţie – să înţeleagă că e nevoie de o mobilizare suplimentară”, a precizat premierul.