Fără declarație pe proprie răspundere. Care sunt localitățile în care poți pleca din Cluj fără declarație pe propria răspundere din 15 mai

Updated on mai 15, 2020 România a intrat în stare de alertă, astfel că, începând de astăzi, pentru a circula în afara localității avem nevoie de o declarație scrisă. Aceasta nu se aplică însă și zonelor metropolitane.

De exemplu, cei din Baciu pot merge în Cluj Napoca fără declarație pe proprie răspundere, iar cei din Cluj Napoca pot merge în localitățile învecinate fără a avea o declarație scrisă. 

Fără declarație pe proprie răspundere

“Se instituie interdicţia deplasării persoanelor în afara localităţii sau zonei metropolitane, cu următoarele excepţii: deplasare în interes profesional inclusiv între locuinţă, gospodărie şi locul, locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi, deplasarea în scopul umanitar sau voluntariat, deplasare pentru realizarea de activităţi agricole, deplasare pentru comercializare de produse agroalimentare de către producători agricoli,

deplasare pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăţi din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obţinerea unor drepturi, deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament, deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea, însoţirea copiilor, membrilor de familie, îngrijirea unei rude, afin sau persoană aflată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnavi sau cu dizabilităţi,

decesul unui membru de familie, deplasarea pentru asistenţa medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă. Şi mai sunt încă câteva puncte care se vor vedea la publicare”, a arătat secretarul de stat Raed Arafat, citat de agerpres.ro.

Fără declarație pe proprie răspundere. 

Zona metropolitană a municipiului Cluj-Napoca și 9 comune învecinate acestuia: Apahida, Baciu, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Feleacu, Florești, Gilău, Jucu. 

Astfel, cei care locuiesc în Aiton, Apahida, Baciu, Bonţida, Borşa, Căianu, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Feleacu, Floreşti, Gârbău, Gilău, Jucu, Petreştii de Jos, Tureni, Vultureni, Săvădisla, Sânpaul, se pot deplasa în Cluj Napoca fără declarație pe propie răspundere. 

„Când ieșim din localitate e nevoie de declarație, mai puțin în zonele metropolitane. Aici nu este nevoie de declarație. Dar dacă mergeți din București în provincie, aveți nevoie de o declarație scrisă”, a explicat în urmă cu două zile președintele României.

error: Content is protected !!