Universitatea Cluj încheie campionatul după ce FRF a decis ca Liga 2 să se reia doar cu șase echipe, în format play-off

Updated on mai 15, 2020 Universitatea Cluj nu va mai juca în acest sezon de Liga a 2-a, după ce oficialii FRF au decis ca restul campionatului să se joace într-un sistem play-off, doar cu primele 6 echipe.

Înainte de întreruperea campionatului clujenii se aflau pe locul 14, cu 27 de puncte.

Universitatea Cluj
(Foto: Facebook FC Universitatea Cluj)

În Liga 2 va avea loc un play-off cu înjumătățirea punctelor pentru primele șase echipe clasate și câte cinci jocuri de fiecare. În ceea ce privește retrogradarea, niciuna dintre echipele din liga secundă a României nu va coborî în Liga 3, informează digisport.ro.

“Nu iau eu deciziile, avem un sistem democratic. În urma a 3 videoconferințe de la Liga a doua s-au prezentat 3 scenarii. Al treilea a fost cel ales, cu 15 voturi: două abțineri și un altul pentru scenariul cu numărul 1.

Pe 4 iulie se va relua sezonul, toate echipele care și-au depus dosarul pt Liga 1, care sunt în primele 6 clasate, vor disputa un play-off. Meciurile primelor 3 echipe se vor juca pe terenul lor.

Vom avea maximum 23 de echipe în Liga 2. N-am încheiat azi procedurile de licențiere.

Pentru echipele de pe locurile 7-18, competiția se încheie, nicio echipă nu va retrograda. Din Liga 3 nu va retrograda pe nimeni, iar în Liga 2 vor promovare campioanele din Liga 3. Aici vor exista meciuri de baraj între primele două clasate, dacă diferența de puncte este mai mică sau egală cu 3″, a explicat Burleanu pentru Digi Sport.

Clasamentul înjumătățit, cu care se va intra în play-off-ul Ligii 2:
UTA Arad 25 pct.
CS Mioveni 20*
Turris Oltul Turnu Măgurele 20*
Campionii FC Argeş 19
Petrolul Ploieşti 19
Rapid 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5

error: Content is protected !!