Câte stații de metrou va avea Clujul? Emil Boc: „Metroul va porni din comuna Florești, va străbate tot orașul până aici la podul IRA unde se va intersecta cu trenul metropolitan. Mai departe …”

Updated on mai 15, 2020 Cluj Napoca va deveni al doilea oraș din România care va avea metrou. Primarul Emil Boc a prezentant câte stații de metrou va avea Clujul.

„Metroul va porni din comuna Florești, va străbate tot orașul până aici la podul IRA unde se va intersecta cu trenul metropolitan. Mai departe, acesta va face legătura între localitățile din jurul Clujului”, a precizat primarul, citat de mediafax.ro.

Câte staţii de metrou va avea Clujul

Câte stații de metrou va avea Clujul?

Pe linia de metrou sunt propuse 15 staţii pe o lungime de aproximativ 16 km.

„Suntem în faza premergătoare lansării licitaţiei de execuţie şi construcţie. Am parcurs toţi ceilalţi paşi. Este o distanţă de 16 kilometri care va prinde zona metropolitan. Peste zece ani cu siguranţă vom avea metrou la Cluj ”, a continuat Boc.

Valoarea totală a proiectului va fi mai mare de un miliard de euro, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, naționale și locale, precum șiprin parteneriatele public-privat.

 

error: Content is protected !!