Metrou Cluj. Emil Boc: „Peste 10 ani cu siguranţă vom avea metrou la Cluj.  Clujul poate rămâne competitiv doar dacă se gândeşte de pe acum la viitor”

Updated on mai 14, 2020 Metrou Cluj.  În 10 ani va fi gata, spune primarul Emil Boc. E mult, e puțin? De exemplu, cei de la Brașov își construiesc de 20 de ani un aeroport și încă nu au făcut nici măcar jumătate.

„Deja se lucrează la studiul de fezabilitate pentru construcţia metroului din Cluj şi a trenului metropolitan. Suntem în faza premergătoare lansării licitaţiei de execuţie şi construcţie. Am parcurs toţi ceilalţi paşi.

Este o distanţă de 16 km care va prinde zona metropolitană”, a explicat Emil Boc, în cadrul unei videoconferințe, potrivit servuscluj.ro.

Metrou Cluj
(metrou Cluj)

Din planul de dezvoltare a județului mai fac parte mai multe stații de transport în comun, cu park&ride și la intrările și ieșirile din localitățile mai mari.

„Vrem să conducem atât la mobilitate, cât şi la dezvoltare economică. Clujul poate rămâne competitiv doar dacă se gândeşte de pe acum la viitor. Peste 10 ani cu siguranţă vom avea metrou la Cluj”, este convins Emil Boc.

Metrou Cluj

În primă fază, metroul ar urma să lege sudul comunei Florești și viitorul Spital Regional de Urgență cu zona de est a municipiului Cluj-Napoca.

În a doua etapă este vizat centrul zonei de sud a comunei Florești și comuna Gilău. Pe noua linie de metrou sunt prevăzute 15 stații pe o lungime de aproximativ 16 km.

error: Content is protected !!