Cluj. A murit un bătrân infectat cu coronavirus de la Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Sântioana. Alți 45 sunt infectați. Prefectul: „Acesta era fără simptome COVID-19 iar ca boli asociate prezenta …”

Situație gravă la Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Sântioana, comuna Ţaga. A murit un bătrân infectat cu coronavirus, alți 45 sunt infectați cu coronavirus, la fel ca și 5 angajați.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat pentru Mediafax că restul de peste 20 de vârstnici internaţi, ale căror teste au ieşit negative, vor fi mutaţi într-o altă clădire, informează Europa FM.

bătrân infectat cu coronavirus

”La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Sântioana, comuna Ţaga, ca urmare a testării personalului la ieşirea din tura de 14 zile, au fost depistaţi 5 dintre angajaţi pozitivi COVID-19, asimptomatici, în condiţiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi. S-a luat măsura testării tuturor 56 de locatari ai centrului, fiind depistaţi 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceştia vor fi transportaţi la spitalele dedicate din Cluj-Napoca, la Medicală 1 şi la Spitalul de Boli Infecţioase”, a spus Abrudean.

Acesta a precizat că restul locatarilor negativi vor fi mutaţi într-o clădire separată, până la finalizarea procedurilor de dezinfecţie şi nebulizare a clădirii principale.

A murit un bătrân infectat cu coronavirus

De asemenea, Mircea Abrudean a confirmat că unul dintre cei doi bărbaţi anunţaţi decedaţi duminică în judeţul Cluj de către Grupul de Comunicare Strategică, în vârstă de 80 ani, era internat în căminul din Ţaga.

”Acesta era fără simptome COVID-19 iar ca boli asociate prezenta demenţă senilă avansată, fără răspuns la stimuli. A decedat sâmbătă, i s-au recoltat probe în aceeaşi zi, fiind aspirat traheal şi un fragment pulmon. La autopsie, macroscopic era pneumonie. Rezultatul pozitiv a fost confirmat la IML Cluj tot sâmbătă”, a explicat acesta.