Coronavirus Cluj: Posibil focar de infecție la un azil de bătrâni de lângă Gherla

Updated on mai 14, 2020 Un posibil focar de infecție cu coronavirus poate izbucni în orice moment la azilul de bătrâni „Rebeca” din Sântioana, comuna Țaga, județul Cluj, după ce doi angajați, o asistentă și o infirmieră, au fost deja confirmați pozitiv.

„Sunt 2 angajați depistați pozitiv la ieșirea din tura de 14 zile, la intrare au fost testați și erau negativi. E anchetă în curs, vor fi testati toți cei 56 de locatari ai azilului și personalul”, a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, potrivit someseanul.ro.

coronavirus cluj

De asemenea se pare că unul dintre bătrânii aflați la acest azil ar fi decedat în cursul nopții. Acesta prezenta și alte afecțiuni însă acum moartea acestuia este suspectată de a fi cauzată de o infecție Covid-19.

În cursul acestei zile o echipă de la Institutul de Medicină Legală a ridicat cadavrul bărbatului. Urmează, bineînțeles declanșarea, unei anchete epidemiologice.

Nu în ultimul rând, conform unor surse, în ultimele două săptămâni s-au înregistrat mai multe decese, toate suspecte de a fi cauzate de noul coronavirus, însă s-ar încerca, până în momentul de față, mușamalizarea situației de la azilul de bătrâni din Sântioana.

error: Content is protected !!