Avioanele de pe Aeroportul Cluj, care duc muncitori români în Germania, blocate la sol

Updated on aprilie 10, 2020 Avioanele de pe Aeroportul Cluj, care duc muncitori români în Germania, au fost blocate la sol.

Decizia vine după ce ieri peste 2.000 de muncitori sezonieri au stat unul lângă altul pe aeroport, așteptând să plece în Germania la muncă.

Avioanele de pe Aeroportul Cluj, care duc muncitori români în Germania, blocate la sol 1

Acum, avioanele sunt blocate la sol după ce Ministerul Transporturilor nu a emis încă autorizații de transport pentru zboruri, informează stiripesurse.ro.

Ordonanța Militară adoptată ieri include mai multe restricții în ceea ce privește zborurile din România.

Art.2 – (1) Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

(3) Măsura prevăzută la alin.(1) se aplică și după durata pentru care este instituită starea de urgență prin Decretul Președintelui României nr.195/2020, numai dacă starea de urgență pe întreg teritoriul României se prelungește și dacă în decretul de prelungire a stării de urgență se menține competența ministrului afacerilor interne de a stabili, prin ordonanță militară, interzicerea graduală a circulației aeriene pe diferite rute.

error: Content is protected !!