Cluj. Româncă venită din Italia la înmormântarea mamei, închisă în casă în carantină coronavirus: “O colegă de-a cumnatei ne-a pârât la DSP. “Simt că înnebunesc în casă, am venit în România să îmi înmormântez mama și în schimb am fost închisă între patru pereți..”

Updated on martie 9, 2020 O româncă din Italia s-a întors în ţară la înmormântarea mamei ei, dar nu a fost lăsată să mai iasă din casă.

Mihaela, din Câmpia Turzii, trăiește din anul 2007 în Italia, la Cuneo.  Spre sfârșitul lunii februarie, mama ei, în vârstă de 70 de ani, a fost internată la spital, avea probleme cu inima și din nefericire a murit pe 26 februarie.
Cluj. Româncă venită din Italia la înmormântarea mamei, închisă în casă în carantină coronavirus: “O colegă de-a cumnatei ne-a pârât la DSP. “Simt că înnebunesc în casă, am venit în România să îmi înmormântez mama și în schimb am fost închisă între patru pereți..” 1

Mihaela a hotărât să vină de urgență în țară și ca să se informeze dacă sunt probleme a sunat la aeroportul din Cluj, să întrebe dacă va fi pusă în izolare. De la aeroport au asigurat-o că nu sunt niciun fel de probleme dacă nu are febră sau vreun alt simptom provocat de coronavirus. A luat avionul de la Bergamo și a ajuns la Cluj noaptea târziu, iar la aeroport a așteptat-o cumnata sa cu mașina.

“Simt că înnebunesc în casă, am venit în România să îmi înmormântez mama și în schimb am fost închisă între patru pereți.”, a povestit femeia.

“Am completat chestionarul cu datele personale, m-au întrebat din ce zonă vin mai exact, mi-au măsurat temperatura și totul a fost în regulă. Am mers acasă, la Câmpia Turzii, pe mama o aduceau la capela cimitirului a doua zi”, a  spus românca, citată de observator.tv.

Lucurile au luat însă o întorsătură neașteptată pentru Mihaela, deși în avionul cu care venise nu a fost nicio persoană suspectă de coronavirus și cu toate că ea era perfect sănătoasă și nu prezenta absolut niciun simptom al bolii, dis-de-dimineață s-a trezit la ușă cu o doamnă de la DSP (Direcția Publică de Sănătate) care i-a transmis că este declarată în izolare la domiciliu și nu are voie să părăsească locuința timp de 14 zile.

Nu numai Mihaela era forțată să rămână pentru două săptămâni în casă vrând-nevrând ci și cumnata ei care a luat-o cu mașina de la aeroport și cu care intrase practic în contact. “O colegă de-a cumnatei mele de serviciu m-a pârât la DSP.”, spune femeia. “În România lumea se teme de coronavirus, iar noi, cei din Italia, suntem priviți cu suspiciune. Colega cumnatei mele știa că vine să mă ia de la aeroport și a sunat la DSP. Doamna care a venit și m-a înștiințat că nu am voie să părăsesc domiciliul timp de 14 zile a vorbit cu mine de departe, de pe scări, nici nu s-a apropiat de ușă.”, își amintește Mihaela.

“Doar sâmbătă de dimineață mi-au permis să ies un pic până la capelă să o văd pe mama, când nu era nimeni. Mi-au spus cei de la Direcția de Sănătate că pot să merg la înmormântare, dar să stau minim la 2 metri distanță de toată lumea, să am mască la gură și oricum, dacă mă prezint acolo vor fi puse în izolare la domiciliu toate persoanele prezente. Cum să mă duc atunci?? Cum?? Din vina mea să stea cu toții închiși în casă, știți ce înseamnă să stai închis între patru pereți gândindu-te că poate cine știe ce boală dă peste tine dintr-un moment în altul? Cu toate că la înmormântare nici nu a fost lume multă, nu vine lumea, se teme de adunări, mai ales că mulți știau că veneam eu din Italia.”, a povestit românca.

error: Content is protected !!