Clujul candidează pentru ”Capitală europeană a inovării 2020” și vrea să fie primul oraș din Europa Centrală și de Est care câștigă acest titlu

Updated on martie 6, 2020 Primăria Cluj se preocupă de viitoru orașului. Joi, Emil Boc a anunțat, în cadrul unui dialog cu cetățenii organizat sub egida Comisiei Europene, a Primăriei și a Comitetului European al Regiunilor că oraşul va aplica, în acest an, în cadrul competiţiei ”Capitala europeană a inovării”, care, în 2019, a fost câştigată de oraşul francez Nantes.

Decizia a fost anunțată în contextul în care comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, s-a aflat joi într-o vizită la Cluj-Napoca, unde a dat startul acestei competiţii cu ocazia participării la conferinţa “StartUpCity Cluj-Napoca”, anunță caleaeuropeană.ro.

Clujul candidează pentru ”Capitală europeană a inovării 2020” și vrea să fie primul oraș din Europa Centrală și de Est care câștigă acest titlu 1

“Astăzi, doamna comisar a lansat competiția pentru viitoarea Capitala europeană a inovării 2020 și pot să vă spun că am lansat un proiect curajos pentru comunitatea noastră, de a fi un oraș candidat pentru 2020 de Capitală europeană a inovării.

Avem ecosistemul de inovare la Cluj, avem resursele intelectuale capabile, avem universitățile, avem mediul de business, avem cetățenii, avem administrația publică, avem soluții inovatoare care pot demonstra că acest oraș poate fi aspirant la titlul de Capitală europeană a inovării și să fim primul oraș din Europa Centrală și de Est care se apropie de acest titlu și îl va câștiga la un moment dat”, a declarat Emil Boc, arătând că orașul său are experiența deținerii titlului de Capitală europeană a tineretului și de oraș european al sportului.


În această competiţie se pot înscrie oraşe europene care au peste 100.000 de locuitori. Candidaturile pot fi depuse până în data de 23 iunie.

error: Content is protected !!