Cluj. Daniel Funeriu: „La invitația “premierului meu”, Emil Boc, i-am expus joi comisarului european Mariya Gabriel conceptul unui muzeu interactiv al științei la Cluj și nevoia introducerii în practică, la nivel european, a unui sistem științific, evidence-based, de orientare școlară. O să public …”

Updated on martie 6, 2020 Joi, la Cluj, a avut loc un dialog între cu cetățenii organizat sub egida Comisiei Europene, a Primăriei și a Comitetului European al Regiunilor. La eveniment au participat și comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel și Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației.

Daniel Funeriu: „La invitația “premierului meu”, Emil Boc, i-am expus joi comisarului european Mariya Gabriel conceptul unui muzeu interactiv al științei la Cluj (prevăzut din 2011 în art. 358 al Legii educației și care va fi făcut acum, din bani europeni, la Cluj) și nevoia introducerii în practică, la nivel european, a unui sistem științific, evidence-based, de orientare școlară.

Cluj. Daniel Funeriu: „La invitația "premierului meu", Emil Boc, i-am expus joi comisarului european Mariya Gabriel conceptul unui muzeu interactiv al științei la Cluj și nevoia introducerii în practică, la nivel european, a unui sistem științific, evidence-based, de orientare școlară. O să public ...” 1

O să public pe blog conceptul propus. În dezbaterea publică am întrebat-o direct despre pericolul unei ideologizări excesive a dezbaterii în jurul “Green Deal-ului” și, în relație cu această temă, despre viitorul cercetării în energii nucleare, singura opțiune verde sustenabilă, dar care, din motive ideologice, nu a fost menționată ca variantă acceptabilă de către Parlamentul European.

În final i-am oferit o călimară de cerneală Iroshizuku, cu care am îndemnat-o să semneze documentele importante pentru România.
PS: take it from me: Emil Boc is good. Bloody good!”

error: Content is protected !!