Metroul Cluj deblocat de judecători. Să înceapă treaba! Instanța desființează hotărârea CNSC și repune în drepturi Metrans, câștigătorul licitației

Updated on martie 4, 2020 S-a deblocat proiectul metroului Cluj. Două firme mari din București s-au certat în justiție pentru studiul de prefezabilitate al metroului.

Economica.net anunță că judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au desființat, definitiv, o decizie a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor(CNSC) care anula efectele licitației pentru studiile necesare construirii liniei.

Metroul Cluj deblocat de judecători. Să înceapă treaba! Instanța desființează hotărârea CNSC și repune în drepturi Metrans, câștigătorul licitației 1

Licitația a fost câștigată de către asocierea Metrans- Systra- SWS Engineering și contestată pe toate căile de către Metroul SA, deținătoarea monopolului pentru proiectele de metrou din România.

Judecătorii au aprobat rezultatul licitației făcut de primăria Cluj.

Emil Boc, înainte de decizia judecătorilor: ”La trenul metropolitan și metrou suntem deja de vreo două luni într-un joc de-a șoarecele și pisica în instanță. Se contestă la Cluj, se contestă și la București. Se judecă la Cluj, se amână la București. Ce facem, nu suntem aceeași țară? Dați o soluție, care o fi ea, să mergem mai departe. Dacă vom sta luni și ani în șir în instanță când mai facem investițiile?

Se bat două mari firme cine să facă această lucrare. Una dintre firme a atacat rezultatul licitației și la Cluj, și la București. La Cluj e suspendat procesul pentru că se așteaptă decizia de la București. La București s-a amânat pe săptămâna viitoare, până la urmă se va desțeleni și situația asta. Cred că într-o lună se separă apele”.

error: Content is protected !!