Cluj. 9 persoane care au venit din zonele afectate de coronavirus, internate la Spitalul de Boli Infecțioase

Updated on februarie 26, 2020 Nouă pacienți care au revenit în ultimele 14 zile din zona de Nord a Italiei și care, după întoarcere, au prezentat simptome respiratorii, se află internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj.

Cele nouă persoane nu au putut fi testate dacă au fost infectate sau nu cu noul tip de coronavirus, pentru că la Cluj-Napoca nu au ajuns kit-urile de testare comandate, informează stiri.tvr.ro.

Cluj. 9 persoane care au venit din zonele afectate de coronavirus, internate la Spitalul de Boli Infecțioase 1
(foto arhiva)

În acest caz, procedura este transmiterea probelor prelevate de la pacienți la Institutul Matei Balș din București, care oferă un rezultat în 48 de ore.

În România nu există încă niciun caz de coronavirus confirmat oficial, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

În acest moment, la nivel național, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus.

error: Content is protected !!