Clujenii „cotizează” 2,5 milioane de euro pe an la aquaparkul din Oradea. ”Aquapark-ul din Oradea este în cele 6% din Europa care au profit fără să fie subvenţionate din bani publici”

Updated on februarie 14, 2020 Peste jumătate din clienţii complexului Wellness Termal Nymphaea sunt din județul Cluj.

Aquapark-ul, o investiţie de peste 20 mil. euro realizată de primăria Oradea şi administrată de Administraţia Domeniului Public, a finalizat anul 2019 cu afaceri de peste 5 mil. euro şi profit de 2,5 mil. euro, cu 26% mai mare decât în anul precedent, scrie produsinardeal.ro.

Clujenii „cotizează” 2,5 milioane de euro pe an la aquaparkul din Oradea. ”Aquapark-ul din Oradea este în cele 6% din Europa care au profit fără să fie subvenţionate din bani publici” 1

”Aquapark-ul din Oradea este în cele 6% din Europa care au profit fără să fie subvenţionate din bani publici”, a declarat Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea.

În 2019, la aquapark-ul Nymphaea au fost 354.977 de turişti, cei mai mulţi în luna august, 78.159 la număr. Peste jumătate din clienţii complexului sunt din judeţul Cluj, la fel cum mai mult de jumătate din biletele de intrare se vând online.

Complexul Wellness Termal Nymphaea a fost realizat prin parteneriat public-privat, fiind cel mai mare aquapark din vestul ţării, pe o suprafaţă de 7 hectare.

Proiectul a fost finanţat prin fonduri europene, respectiv prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar lucrările au fost executate de compania KESZ EPITO ES SZERELO Zrs Szeged – Sucursala Cluj Napoca. Valoarea totală a investiţiei a fost de peste 20 de milioane de euro.

error: Content is protected !!