Cluj. Spitalul de Infecțioase pregătit pentru tratamentul coronavirusului. Ministrul Sănătății: „Primele zece cazuri vor fi tratate la Matei Balș, urmând ca apoi să fie utilizate și celelalte spitale de boli infecțioase din țară – Iași, Timișoara, Cluj”

Updated on februarie 14, 2020 Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca este pregătit în cazul apariței coronavirusului în România.

„Primele zece cazuri vor fi tratate la Matei Balș, urmând ca apoi să fie utilizate și celelalte spitale de boli infecțioase din țară – Iași, Timișoara, Cluj”, a declarat Victor Costache, ministrul propus al Sănătății, citat de stirileprotv.ro

Cluj. Spitalul de Infecțioase pregătit pentru tratamentul coronavirusului. Ministrul Sănătății: „Primele zece cazuri vor fi tratate la Matei Balș, urmând ca apoi să fie utilizate și celelalte spitale de boli infecțioase din țară - Iași, Timișoara, Cluj” 1

În plus, autoritățile vor echipa aeroporturile cu scanere termice speciale, pentru care vor cheltui cinci milioane de lei.

De la începutul epidemiei, în România au fost mai multe persoane suspectate de infectare cu coronavirus. Cel mai recent caz este al unui asistent medical care a îngrijit pacienți infectați cu coronavirus în Germania și care a revenit acasă zilele trecute. Testele care i s-au făcut la Institutul Matei Balș din Capitală au arătat însă că bărbatul are o răceală.

În țară nu avem așadar pacienți infectați cu temutul virus, spun oficialii.

Între timp, românul infectat cu temutul coronavirus, aflat pe nava izolată în portul japonez Yokohama, a fost debarcat și dus la spital pentru îngrijiri.

Bărbatul, în vârstă de 41 de an, de loc din județul Argeș, lucra în restaurantul navei, alături de soţia lui. Femeia a rămas în continuare pe pachebot.

În țară, autoritățile au intrat în alertă, mai ales că pe navă mai sunt încă 16 români.

error: Content is protected !!