Cluj, Oradea și Arad, acord cu ministerul Transporturilor. Alianța Vestului va susține proiectul de electrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor

Updated on februarie 14, 2020 Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a semnat, vineri, la Cluj-Napoca un acord cu primarii din Alianţa Vestului, pentru susţinerea proiectului electrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor.

Valoarea lucrărilor se ridică la 7,3 miliarde de lei, informează Ziua de Cluj.

Cluj, Oradea și Arad, acord cu ministerul Transporturilor. Alianța Vestului va susține proiectul de electrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Cluj-Napoca - Oradea – Episcopia Bihor 1

Ministrul a spus că această cale ferată va duce la decongestionarea traficului de la Curtici, unde trec zilnic 1.200 de garnituri de tren de marfă.

“Dacia-Renault şi Ford mi-au cerut să rezolvăm problema de la Curtici, pentru că stau trenurile zeci de ore să treacă graniţa în Ungaria din diverse motive. După electrificarea căii ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, vom avea cea de-a doua poartă de ieşire spre Vest”, a menţionat Lucian Bode.

Proiectul, în valoare de 7,3 miliarde de lei, va fi finanţat din fonduri europene şi prevede reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor pe o distanţă de 166 de km, electrificarea liniei pe 160 de km şi realizarea unei căi ferate duble pe 88 de km.

error: Content is protected !!