Emil Boc îi răspunde ministrului Mediului, pentru poluare: „La Cluj, nu de ieri, de azi, avem demarat proiectul celor 100 de hectare de noi parcuri în Cluj… până în 2026 să avem întreg transportul public în oraș nepoluant, electric…. până în 2030 ne propunem să plantăm încă 100.000 de arbori de tot felul …”

Primarul Emil Boc a făcut câteva precizări după ce ministrul mediul a atras atenția că 10 oraşe din România, între care și Cluj-Napoca, trebuie să facă planuri preventive în ceea ce priveşte reducerea nivelului de poluare.

Emil Boc spune că datele Agentiei de Mediu au arătat pentru 2019 că per ansamblu orașul s-a încadrat în limitele prevăzute de lege în ceea ce privește poluarea, transmite Ziua de Cluj.

Emil Boc îi răspunde ministrului Mediului, pentru poluare: „La Cluj, nu de ieri, de azi, avem demarat proiectul celor 100 de hectare de noi parcuri în Cluj... până în 2026 să avem întreg transportul public în oraș nepoluant, electric.... până în 2030 ne propunem să plantăm încă 100.000 de arbori de tot felul ...” 1

”Nu doar acum că spune ministrul, ci demult am pus la punct un plan care să vizeze pe termen scurt, mediu și lung creșterea calității vieții, diminuarea poluării și respectul față de mediul în Cluj-Napoca. Nu de ieri, de azi, avem demarat proiectul celor 100 de hectare de noi parcuri în Cluj, care are tocmai acest scop. De asemenea, am demarat proiectul ca până în 2026 să avem întreg transportul public în oraș nepoluant, electric. Asta înseamnă că deja în acest moment jumătate din flota de transport a municipiului este electrică. Am achiziționat autobuze electrice, troleibuze, urmează anul acesta tramvaie, tocmai în această direcție.

Am introdus microbuzele pentru elevi, tocmai pentru a diminua în zona centrală, în special dimineața traficul, aglometrația și implicit poluarea.

De asemenea, până în 2030 ne propunem să plantăm încă 100.000 de arbori de tot felul în Cluj-Napoca, care să întărească această dimensiune verde, pe lângă cei pe care deja i-am plantat în anii trecuți. Toate străzile care se modernizează au arbori, curțile școlilor sunt prinse într-un program de plantare de arbori. Noi demult avem în vedere acest plan. Anul acesta vom termina Parcul Între Lacuri, începem lucrările la Parcul Feroviarilor și la baza La Terenuri. Facem eforturi, deși suntem atacați în instanță, să realizăm Parcul Zorilor, unde vrem să preluăm pentru prima dată prin procedură de expropriere un teren privat, să creem parcuri și nu blocuri de 10-15 etaje. Această politică nu e de ieri, de azi, avem cele 20 hectare la Pădurea Clujenilor și proiectele pentru Parcul Est și Parcul Bună Ziua, unde procedurile sunt demarate. Toate acestea au în vedere dimensiunea antipoluantă, verde a orașului.

Iar pe teremen mediu și lung avem cele două proiecte majore, centura metropolitană care va scoate 500.000 de mașini din oraș și trenul metropolitan și metroul care vor ține poluarea sub control”, a spus Emil Boc la ZIUA LIVE.