(Foto) Poliția Cluj: Razie de amploare, pe tip de noapte

În noaptea de 19/20 ianuarie, efective mărite din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat pentru reducerea riscului rutier, pentru prevenirea accidentelor de circulație și responsabilizarea participanților la trafic.

Acțiunea a vizat depistarea și sancționarea celor care conduc cu viteză excesivă, a celor care conduc sub influența alcoolului și pun în pericol toți participanții la trafic.

(Foto) Poliția Cluj: Razie de amploare, pe tip de noapte 1

În acțiune au fost angrenați polițiști din cadrul Biroului Rutier, precum și din cadrul altor secții de poliție de pe raza municipiului. De asemenea, au participat și funcționari din cadrul Poliției Locale.

Acțiunea s-a desfășurat în zona cartierelor Mărăști, Gheorgheni, precum și în Piața Gării și pe Calea Baciului.

Au fost verificate 58 de autovehicule și legitimate 62 de persoane. În cadrul acțiunii, a fost constatată o infracțiune rutieră, fiind depistat un conducător auto cu o concentrație de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

(Foto) Poliția Cluj: Razie de amploare, pe tip de noapte 2 (Foto) Poliția Cluj: Razie de amploare, pe tip de noapte 3 (Foto) Poliția Cluj: Razie de amploare, pe tip de noapte 4

Totodată, pentru neregulile constatate la regimul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale.

Acțiunile vor continua pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți omenești.