Clujul, probleme cu poluarea?! Ministrul Mediului va cere altor zece orașe să realizeze proiecte privind calitatea aerului pentru a preveni sancțiuni din partea Comisiei Europene

Updated on ianuarie 20, 2020 Ministrul Mediului, Costel Alexe, i-a băgat în ședință astăzi pe primarii din Brașov, București și Iași, pe motiv de poluare extremă. Astăzi, ministrul a declarat că va cere altor zece orașe să realizeze proiecte privind calitatea aerului pentru a preveni sancțiuni din partea Comisiei Europene. Printre acestea și Clujul. El a amintit că Bruxelles-ul a dat deja România în judecată pentru că autoritățile din București, Iași și Brașov nu respectă dreptul cetățenilor la un aer curat.

„Voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România – Cluj, Galaţi, Timişoara, Bacău, Brăila, Craiova, Măgurele – care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice.

Clujul, probleme cu poluarea?! Ministrul Mediului va cere altor zece orașe să realizeze proiecte privind calitatea aerului pentru a preveni sancțiuni din partea Comisiei Europene 1

Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a spus Alexe, citat de Agerpres, preluat de G4Media.

Comisia Europeană (CE) a decis, în data de 17 mai 2018, să trimită Franţa, Germania, Ungaria Italia, România şi Marea Britanie în faţa Curţii de Justiţie a UE (CJUE) pentru nerespectarea valorilor-limită convenite pentru calitatea aerului şi pentru neadoptarea măsurilor corespunzătoare pentru a scurta cât mai mult posibil perioadele de depăşire a acestor valori, informează un comunicat de presă.

error: Content is protected !!