Cluj. Carne din zonele cu restricție din cauza gripei aviare din Ungaria, retrasă din magazine. Acțiune a Autorității Național Sanitar-Veterinară

Updated on ianuarie 20, 2020 Peste 17 tone de carne și de organe de curcan din zonele cu restricție din cauza gripei aviare din Ungaria au fost importate în România. O parte a ajuns și la Cluj. Din păcate, Autoritatea Național Sanitar-Veterinară nu a spus despre ce produse este vorba, de la ce companie. Așa că, dacă ați mâncat sau mai aveți astfel de carne prin frigider …ghinion…autoritățile sunt alături de voi, cu sufletul. Cu acțiuni concrete să vă protejați, nu. Nu este treaba lor să spună dacă aveți carne suspectă prin frigider.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat luni că, potrivit notificării Comisiei Europene, în perioada 4-11 ianuarie trei unități autorizate din județul Bihor au achiziționat 17.065 de kilograme de carne și de organe de curcan, cu termenul de valabilitate cuprins între 9 și 20 ianuarie. Produsele achiziționate de beneficiarii din România erau însoțite de documentele necesare desfășurării activitaților de comerț intracomunitar, precizează instituția.

Cluj. Carne din zonele cu restricție din cauza gripei aviare din Ungaria, retrasă din magazine. Acțiune a Autorității Național Sanitar-Veterinară 1

Conform sursei citate, în urma verificărilor desfășurate în cele trei unități din Bihor reprezentanții DSVSA Bihor au constatat că produsele nu se mai regăsesc în depozite, fiind distribuite în 26 de județe: Bacău, Galați, Hunedoara, Dolj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Timiș, Gorj, Neamț, Arad, Harghita, Mureș, Sălaj, Vaslui, București, Vrancea, Brăila, Covasna, Iași, Prahova, Dâmbovița, Călărași, Argeș, Giurgiu, Ilfov și Bihor.

ANSVSA spune că, în aceste condiții, a fost inițiată procedura de retragere de la vânzare a produselor achiziționate din Ungaria, prin notificarea autorităților sanitare veterinare din județele în care au fost distribuite acestea.

A fost retrasă de la vânzare o cantitate de sub 40 de kilograme de carne.
“Reprezentanții Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene din cele 26 de județe au demarat verificări ale tuturor beneficiarilor produselor notificate, pentru identificarea celor 3.336 de kg de produse (aripi, pipote, pulpe superioare, pulpe inferioare, medalion), care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării. Restul cantității de carne de curcan era, la data notificării, în afara termenului de valabilitate stabilit de producător.

Acțiunea de verificare și retragere a cărnii de curcan de la raft, aflate în lista de distribuție, s-a finalizat.
Cantitatea de carne reținută oficial și dirijată către neutralizare a fost de 38,45 de kg”, a transmis ANSVSA printr-un comunicat de presă.

error: Content is protected !!