Cluj. Judecătorul Cristi Danilet, despre efectul “zombi”: „Copii ridicați cu salvarea din buda unui Mall…inculpatul a făcut rost de mătragună, a amestecat cu Clin de geamuri, otravă pentru șoareci și esență de tei, a mărunțit și apoi a vândut în pliculețe dotate cu ziplock contra sumei de 25 lei per bucată. Consumatorii au fumat această substanță, ceea ce le-a generat stări de rău, halucinații și chiar …”

Updated on ianuarie 19, 2020 Judecătorul Cristi Danilet cere pedepsirea celor care dețin etnobotanice. El spune că la Cluj sunt cel puțin 8 cazuri pe zi cu copii intoxicați cu astfel de substanțe periculoase.

Cristi Danilet: „Cam aici se ajunge când nu se incrimineaza deținerea de etnobotanice și nu sunt pedepse adevărate pentru cei care vând astfel de rahaturi: copii ridicați cu salvarea din buda unui Mall.

Cluj. Judecătorul Cristi Danilet, despre efectul "zombi": „Copii ridicați cu salvarea din buda unui Mall...inculpatul a făcut rost de mătragună, a amestecat cu Clin de geamuri, otravă pentru șoareci și esență de tei, a mărunțit și apoi a vândut în pliculețe dotate cu ziplock contra sumei de 25 lei per bucată. Consumatorii au fumat această substanță, ceea ce le-a generat stări de rău, halucinații și chiar ...” 1

Vă dau exemplu din practica noastră judiciară: inculpatul a făcut rost de mătragună, a amestecat cu Clin de geamuri, otravă pentru șoareci și esență de tei, a mărunțit și apoi a vândut în pliculețe dotate cu ziplock contra sumei de 25 lei per bucată. Consumatorii au fumat această substanță, ceea ce le-a generat stări de rău, halucinații și chiar înțepenirea mușchilor (efectul “zombi”) pentru 20 de minute.

Dependența se produce imediat, chiar de la prima țigară. Într-o situație consumatorul era la volan, în mașină cu patru persoane și au ajuns în zid ca urmare a înțepenirii mușchilor.

La Cluj sunt cel puțin 8 cazuri în fiecare zi de genul celor de mai jos, când consumatorul de etnobotanice ajunge la spital, unde tratamentul este: spălături stomacale și rugăciuni către Divinitate. Consumul a coborât deja la copiii cu vârsta de 10 ani.

Din păcate, legea aprobată în acest sens la sfârșitul anului trecut de Parlament a fost întoarsă de la promulgare de Președinte”.

error: Content is protected !!