Cristina Țopescu dorea să se mute la Cluj. Vasile Dîncu: „Visa să scape din infernul dâmbovițean și să se mute la Cluj, acolo unde credea că lumea e altfel. Era altceva decât înțelegem prin eticheta de jurnalist. Era un …”

Updated on ianuarie 13, 2020 Vasile Dîncu spune că jurnalista Cristina Țopescu dorea să se mute la Cluj pentru a scăpa de viața de București.

Vasile Dîncu: „Am făcut multe emisiuni cu Cristina. Era altceva decât înțelegem prin eticheta de jurnalist. Era un intelectual revoltat și responsabil, un om pur și profund, un înger printre noi, cei descurcăreți, orientați, orientali sau pragmatici. Nu putea accepta compromisurile și accepta cu seninătate să plătească pentru asta. Era un om atât de rar încât orice întâlnire cu ea te urmărea săptămâni și luni bune.

Cristina Țopescu dorea să se mute la Cluj. Vasile Dîncu: „Visa să scape din infernul dâmbovițean și să se mute la Cluj, acolo unde credea că lumea e altfel. Era altceva decât înțelegem prin eticheta de jurnalist. Era un ...” 1

Și poate tocmai de asta, foarte puțini dintre noi au înțeles că admirația nu ajunge pentru un astfel de om, solidaritatea ar trebui să fie raspunsul firesc. A plecat singură, așa cum a trăit. Și-a păstrat sufletul curat și a trăit ca om liber, solidară cu bucuriile și cu suferințele lumii.

Am discutat într-o emisiune despre rațiune și monștrii ei, despre credință, valori și barbaria de toate zilele. Visa să scape din infernul dâmbovițean și să se mute la Cluj, acolo unde credea că lumea e altfel. Nu a apucat să fie dezamagită și de acest vis, plecând spre o armonie pe care a cautat-o mereu printre noi.
Cristina, drum bun spre lumină!”

Potrivit Libertatea, Cristina Țopescu a murit la vârsta de 59 ani. Vedeta TV a fost găsită decedată în locuința sa din Otopeni. Alerta a fost dată de o vecină, care a chemat poliția pentru că nu o mai văzuse de trei săptămâni.

error: Content is protected !!