Cluj vs București. Oana Pellea, 20% pentru educație: „Iertați-mă…nu încape nicio comparație… În București ni se spune să plecam daca nu ne place… ….. Felicitări, Cluj!”

(Last Updated On: January 8, 2020)

Investiția în educație este o prioritate pentru Primăria Cluj Napoca. Peste un sfert din bugetul pe anul 2020 va fi direcționat spre acest domeniu, urmând să fie folosit atât pentru investiții sau reparații, cât și pentru asigurarea dotărilor necesare din școlile și liceele clujene.

Proiectul de buget, la care se lucrează în acest moment, prevede că pentru dotările școlilor și liceelor din municipiu vor fi asigurate 20 la sută din resursele financiare ale municipiului.
Primarul Emil Boc arată că pe lângă acești bani vor fi alocate fonduri pentru reparațiile curente și pentru investițiile în extinderea și modernizarea mai multor unități de învățământ.

Primăria investește 20 la sută din impozitele și taxele locale în ceea ce înseamnă finanțarea suplimentară, adică ceea ce se alocă pe lângă banii necesari pentru reparații curente și plata utilităților. Prin această finanțare suplimentară asigurăm școlile cu rețele de calculatoare, cu dotări de ultimă generație, cu wi-fi, cu internet de mare viteză, cu table inteligente, cu tot ce înseamnă sisteme moderne de predare – învățare, pentru că un oraș care investește în educație cu siguranță este un oraș care va câștiga pe toate planurile”, a declarat Emil Boc.

În proiectul de buget pe acest an vor fi prevăzuți bani și pentru asigurarea de burse școlare pentru toți elevii care au media generală de peste 8,50. De asemenea, va fi păstrat parteneriatul cu Compania de Transport Public pentru funcționarea pe mai departe a autobuzelor școlare pentru elevii din clasele mici care învață în zona centrală, informează Radio Cluj.

Oana Pellea a scris pe Facebook: „Cluj vs București…. Iertați ma…nu încape nicio comparație…
In București ni se spune sa plecam daca nu ne place…

Cluj vs București. Oana Pellea, 20% pentru educație: „Iertați-mă...nu încape nicio comparație... În București ni se spune să plecam daca nu ne place... ..... Felicitări, Cluj!” 1
…..
Felicitări, Cluj!”