Cluj. Sprijin pentru medicul Adina Golea. Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor: „Recoltarea de probe de sânge sau alte probe pentru determinarea concentratiei de alcool sau alte substante toxice pentru conducatorii auto, sa fie efectuate de Institutul National de Medicina Legala si de structurile teritoriale ale acestei institutii, lasand unitatile medicale dedicate pacientilor sa-si faca datoria pe deplin pentru pacienti. De ce in alte situatii …”

Updated on decembrie 10, 2019 Președintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, Vasile Barbu, și-a exprimat solidaritatea cu mdicul clujean Adina Golea, după ce aceasta a fost condamnată definitiv la un an și nouă luni de închisoare, cu suspendare.

„Eu, Vasile Barbu, in calitate de presedinte al Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor si de pacient de Romania, imi exprim deplina solidaritate cu Doamna Prof. Dr. Adina Golea, elita a medicinei romanesti, medic ce s-a dedicat pacientilor, salvand mii de vieti, director medical și șef al UPU la Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Cluj. Sprijin pentru medicul Adina Golea. Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor: „Recoltarea de probe de sânge sau alte probe pentru determinarea concentratiei de alcool sau alte substante toxice pentru conducatorii auto, sa fie efectuate de Institutul National de Medicina Legala si de structurile teritoriale ale acestei institutii, lasand unitatile medicale dedicate pacientilor sa-si faca datoria pe deplin pentru pacienti. De ce in alte situatii ...” 1

Sper ca acest precedent in sistemul de sanatate din Romania sa mobilizeze autoritatile sa legifereze corect atributiile medicului salvator de vieti, sa fie lasat sa salveze vieti, lasand in seama altor institutii abilitate sa efectueze expertize medico-legale. Exemplu: Recoltarea de probe de sânge sau alte probe pentru determinarea concentratiei de alcool sau alte substante toxice pentru conducatorii auto, sa fie efectuate de Institutul National de Medicina Legala si de structurile teritoriale ale acestei institutii, lasand unitatile medicale dedicate pacientilor sa-si faca datoria pe deplin pentru pacienti. De ce in alte situatii, expertizele medico-legale sunt in atributiile INML?

Doamna Prof. Dr. Adela Golea a fost condamnată după ce a decis să prioritizeze acordarea asistenței medicale de urgență în cadrul UPU Cluj, adică să salveze vieți în loc să se ocupe de ceea ce-i cereau polițiștii, anume recoltarea de probe de sânge de la șoferi.

Fac apel la solidartite cu un om care a pus si va pune mai presus de toate salvarea de vieti!
Sa fim alaturi de Prof. Dr. Adela Golea!”, a scris pe Facebook Vasile Barbu. 

Medicul Adela Golea, șefa Unităţii de Primiri Urgenţe din Cluj, a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, după ce ar fi cerut asistentelor să dea prioritate pacienţilor aflaţi în stare gravă în faţa şoferilor băuţi aduşi la spital de poliţişti pentru a le fi recoltate probe biologice.

 

error: Content is protected !!