Cluj. Defintiv. Medicul Adela Golea condamnat la închisoare pentru că le-a cerut subalternilor să se ocupe de cazurile grave din spital înainte de a face analizele şoferilor băuţi

(Last Updated On: December 8, 2019)

Decizie definitivă pentru medicul Adela Golea, șefa Unităţii de Primiri Urgenţe din Cluj. Aceasta a primit o sentință de închisoare cu suspendare de un an și 6 luni după e ar fi cerut asistentelor să dea prioritate pacienţilor aflaţi în stare gravă în faţa şoferilor băuţi aduşi la spital de poliţişti pentru a le fi recoltate probe biologice. Judecătorii au stabilit că se face vinovată de abuz în serviciu în formă continuată.

Decizia Curţii de Apel vine la mai bine de o jumătate de an după ce Judecătoria Cluj o condamnase pe Adela Golea la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare. Atunci, ea a fost acuzată şi condamnată, pentru două fapte penale, instigare la favorizarea făptuitorului şi instigare la abuz în serviciu în formă continuată, anunță Adevarul.
Cluj. Defintiv. Medicul Adela Golea condamnat la închisoare pentru că le-a cerut subalternilor să se ocupe de cazurile grave din spital înainte de a face analizele şoferilor băuţi 1

Faptele pentru care a fost condamnată Adela Golea s-au petrecut în urmă cu trei ani. Ca medic-şef la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Cluj (UPU), Golea le-ar fi cerut angajaţilor să preia cu prioritate pacienţii veniţi în stare gravă, intrând astfel în conflict cu poliţiştii care aduceau la Urgenţe şoferi depistaţi cu alcoolemie, cărora trebuia să li se recolteze probele biologice tot aici.

Nemuţumiţi, ofiţerii au seziat conducerea Poliţiei Cluj-Napoca, iar de aici cazul a ajuns la procurori, fără să se ţină cont de faptul că doctorul a luat această decizie controversată din cauza aglomeraţiei de la UPU şi a lipsei de personal. Astfel, în 2018, Adela Golea a fost trimisă în judecată, iar decizia în primă instanţă a venit joi, 20 iunie.