Foto Cluj. Gabriel: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am văzut, Muzeul Zoologic – UBB, Cluj-Napoca a știut sa-si păstreze aerul de cabinet de curiozități … amintește mai curând de The Grant Museum of Zoology din Londra”

Updated on decembrie 3, 2019 Muzeul Zoologic al Universităţii “Babeş-Bolyai” reprezintă unul din principalele obiective culturale ale Clujului.

Muzeul este situat la parterul clădirii ce adăposteşte şi Facultatea de Biologie și prezintă o colecţie de peste 300 000 de exemplare.

Serban Gabriel a scris pe Facebook: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am vazut, Muzeul Zoologic – UBB, Cluj-Napoca a stiut sa-si pastreze aerul de cabinet de curiozitati combinat cu o colectie eclectica in stilul secolului XIX pe care Antipa l-a pierdut intrucatva dupa renovarea masiva – un loc care-mi aminteste mai curand de The Grant Museum of Zoology din Londra.”

Foto Cluj. Gabriel: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am văzut, Muzeul Zoologic - UBB, Cluj-Napoca a știut sa-si păstreze aerul de cabinet de curiozități ... amintește mai curând de The Grant Museum of Zoology din Londra” 1 Foto Cluj. Gabriel: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am văzut, Muzeul Zoologic - UBB, Cluj-Napoca a știut sa-si păstreze aerul de cabinet de curiozități ... amintește mai curând de The Grant Museum of Zoology din Londra” 2 Foto Cluj. Gabriel: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am văzut, Muzeul Zoologic - UBB, Cluj-Napoca a știut sa-si păstreze aerul de cabinet de curiozități ... amintește mai curând de The Grant Museum of Zoology din Londra” 3 Foto Cluj. Gabriel: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am văzut, Muzeul Zoologic - UBB, Cluj-Napoca a știut sa-si păstreze aerul de cabinet de curiozități ... amintește mai curând de The Grant Museum of Zoology din Londra” 4

Muzeul este format din mai multe colecții științifice de animale, fiind al doilea din România ca valoare științifică și după numărul de exemplare conservate, după Muzeul Grigore Antipa din București.

Exponatele sunt reprezentate atât prin specii autohtone, cât şi prin specii exotice, rare sau dispărute. Dintre cele mai fascinante:

Foto Cluj. Gabriel: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am văzut, Muzeul Zoologic - UBB, Cluj-Napoca a știut sa-si păstreze aerul de cabinet de curiozități ... amintește mai curând de The Grant Museum of Zoology din Londra” 5 Foto Cluj. Gabriel: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am văzut, Muzeul Zoologic - UBB, Cluj-Napoca a știut sa-si păstreze aerul de cabinet de curiozități ... amintește mai curând de The Grant Museum of Zoology din Londra” 6 Foto Cluj. Gabriel: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am văzut, Muzeul Zoologic - UBB, Cluj-Napoca a știut sa-si păstreze aerul de cabinet de curiozități ... amintește mai curând de The Grant Museum of Zoology din Londra” 7

Colecţia de corali
Nautilul (Nautilus sp.)
Stele de mare
Fluturi tropicali (ex. Morpho)
Peşti dipnoi
Pasărea paradisului (Paradisea apoda)
Specii de colibri
Vulturi (ex vulturul pleşuv Aegypius monachus)
Ornitorincul (Ornithorhynchus anatinus)
Canguri
Feline mari şi mici

Foto Cluj. Gabriel: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am văzut, Muzeul Zoologic - UBB, Cluj-Napoca a știut sa-si păstreze aerul de cabinet de curiozități ... amintește mai curând de The Grant Museum of Zoology din Londra” 8 Foto Cluj. Gabriel: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am văzut, Muzeul Zoologic - UBB, Cluj-Napoca a știut sa-si păstreze aerul de cabinet de curiozități ... amintește mai curând de The Grant Museum of Zoology din Londra” 9 Foto Cluj. Gabriel: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am văzut, Muzeul Zoologic - UBB, Cluj-Napoca a știut sa-si păstreze aerul de cabinet de curiozități ... amintește mai curând de The Grant Museum of Zoology din Londra” 10 Foto Cluj. Gabriel: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am văzut, Muzeul Zoologic - UBB, Cluj-Napoca a știut sa-si păstreze aerul de cabinet de curiozități ... amintește mai curând de The Grant Museum of Zoology din Londra” 11 Foto Cluj. Gabriel: „Printre cele mai frumoase muzee de istorie naturala pe care le-am văzut, Muzeul Zoologic - UBB, Cluj-Napoca a știut sa-si păstreze aerul de cabinet de curiozități ... amintește mai curând de The Grant Museum of Zoology din Londra” 12

Program de vizitare:
Luni: închis
Marți-Vineri: 10:00-16:00
Sâmbătă-Duminică: 10:00-14:00

error: Content is protected !!