Emil Boc atacă PSD după ce Clujul ia un credit de 400 de milioane de lei. „Vom acoperi astfel zecile de milioane de euro pierdute din cauza guvernelor PSD“

(Last Updated On: December 1, 2019)

Primăria Cluj va lua un credit de 400 de lei pe o durată de 30 de ani, bani care vor fi direcționați către investiții.

Primarul emil Boc a declarat că orașul avea nevoie de acești bani, după ce în ultimii ani bugetul local a pierdut anual zeci de milioane din cauza schimbării legislative.

Emil Boc atacă PSD după ce Clujul ia un credit de 400 de milioane de lei. „Vom acoperi astfel zecile de milioane de euro pierdute din cauza guvernelor PSD“ 1

Numai în 2017 primăria a pierdut circa 28 de milioane de euro, bani care reprezentau cotele părţi din impozitul pe venit la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Banii respectivi au ajuns atunci la bugetul naţional în loc să intre în cel local, scrie adevarul.ro.

Boc susţine că acest credit nu reprezintă o problemă pentru Cluj-Napoca şi că oraşul are una dintre cele mai scăzute rate de îndatorare, 6%.

„Probabil din 2022-2023 aceşti bani vor putea fi utlizaţi. Noi am început procedura din timp ca la un moment dat, totuşi, să putem accesa şi această resursă financiară atât de necesară pentru modernizarea în continuare a oraşului.

Gândiţi-vă că noi, doi ani la rând am pierdut zeci de milioane de euro în fiecare an, bani care s-au dus din bugetul nostru. Dacă nu pierdeam banii aceştia, nici nu aveam nevoie de împrumut. Banii vor merge la toate proiectele majore de modernizare a Clujului”, a spus Emil Boc.