Proiect. Aeroport nou la Cluj. Aeroportul actual a ajuns la 2,7 milioane călătorii și face faţă cu greu la acest aflux de călători

Updated on noiembrie 29, 2019 Clujul ar putea avea un aeroport nou. O discuție în acest sens a avut loc între reprezentanţii Consiliul Județean, ai Băncii Mondiale, Agenției de Dezvoltare Regională și a Centrului Cultural Clujean.

Actualul aeroport din Cluj-Napoca a ajuns la un trafic de 2,7 milioane de pasageri anual, iar în prezent face faţă cu greu la acest aflux de călători. Mai mult, societatea civilă este nemulţumită de zgomotul pe care îl fac avioanele deasupra cartierelor oraşului atunci când decolează şi aterizează.

Proiect. Aeroport nou la Cluj. Aeroportul actual a ajuns la 2,7 milioane călătorii și face faţă cu greu la acest aflux de călători 1

Aeroportul „Avram Iancu” Cluj-Napoca ar urma să fie utilizat doar pentru curse low- cost sau să fie desfiinţat, iar în locul lui construit unul nou, scrie cluju.ro.

În cadrul respectivei dezbateri s-au luat în calcul şi trei locuri unde ar putea fi construit acest nou aeroport: Jucu, Mociu sau Luna.

Deocamdată, acestea reprezintă doar ideile autorităţilor locale şi judeţene din Cluj, iar proiectul unui nou aeroport în Cluj se va întinde, cel mai probabil, pe durata mai multor ani.

error: Content is protected !!