Cluj. Update. Un bărbat din Gherla moare în stradă. Martor: „O altă persoană a murit în condiții asemănătoare în urmă cu două luni. Atunci, ambulanța a venit după 40 de minute. În cazul acesta sunt afectat pentru că …”

Updated on noiembrie 26, 2019 Un bătrân de 74 de ani a căzut secerat într-un parc din Gherla. Ambulanța a ajuns de la Cluj după 50 de minute. Bătrânul murise deja.

Bărbatul de 74 de ani, din Gherla, era la plimbare în parc, cu nepotul său și, la un moment dat, a picat din picioare. L-a văzut o trecătoare care a sunat la 112, dar nu a venit nicio ambulanță. Femeia a cerut ajutor într-un magazin, anunță Digi 24.

Cluj. Update. Un bărbat din Gherla moare în stradă. Martor: „O altă persoană a murit în condiții asemănătoare în urmă cu două luni. Atunci, ambulanța a venit după 40 de minute. În cazul acesta sunt afectat pentru că ...” 1

Bărbatul căzut a primit prim ajutor de la soția proprietarului acestui magazin, a fost chemat și un medic cardiolog și, într-un final, după aproape o oră, a ajuns și ambulanța, însă a fost prea târziu.

Directorul Serviciului de Ambulanța din Cluj spune că sunt puține mașini de intervenție, dar și numărul personalului este insuficient. Încă din 2017 posturile sunt blocate și nu se pot face angajări. Directorul Ambulanței Cluj a făcut mai multe solicitări la minister, dar nu a primit niciun răspuns.

Zoltan Petrovici, martor: „Sunt marcat de ce s-a întâmplat și nu este un caz singular. O altă persoană a murit în condiții asemănătoare în urmă cu două luni. Atunci, ambulanța a venit după 40 de minute. În cazul acesta sunt afectat pentru că am fost implicat. Am oferit primul ajutor împreună cu soția mea și am încercat… am făcut tot posibilul. După manevrele de resuscitare, omul și-a revenit, respira, avea puls. Omul acesta putea fi salvat.”

Kepiro Vasile: „Azi corupția mi-a ucis părintele!
Nepăsarea, neimplicarea și neputința autorităților locale a dus în timp sa nu avem în Gherla o salvare, un medic sau un medicament pe salvare. O soluție ce trebuie sa faci în astfel de situații de urgenta.

In centrul municipiului Gherla tatăl meu a stat la pământ timp de peste 50 de minute pana a venit salvarea. Tatăl meu a fost cu puls 41 de minte, i s-au făcut toate procedurile de primajutor, am chemat un medic cardiolog de acasă, soția i-a făcut respirație gura la gura, a respirat 41 de minute. Eu am ajuns din Cluj înaintea ambulantei!

Ne omoram singuri, unii pe alții prin neimplicare, prin nepăsare și indolenta.
Deci sa credem ca nu se vrea?
Soluții sunt trebuie doar sa vrem sa facem ceva!”

error: Content is protected !!