Cluj. Emil Boc despre blocajul de la metrou. „Haideți să nu dramatizăm ceea ce reprezintă o procedură legală. Este o licitație, s-a anunțat un câștigător, cei care au pierdut au dreptul să facă o contestație. Nu este nimic deplasat în asta. Contestația se soluționează între …”

Updated on noiembrie 21, 2019 Trei companii asociate, una din Franţa, una din Italia şi alta românească, au câştigat la finele lunii trecute licitaţia pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru metroul din Cluj. Atribuirea contractului este însă acum pusă sub semnul întrebării.

Asta după ce o companie românească a depus contestaţie. Portalul clubferoviar.ro, Metroul SA, proiectant al metroului bucureştean, a depus contestaţie la licitaţia pentru studiile necesare construirii unei linii de metrou la Cluj.

Cluj. Emil Boc despre blocajul de la metrou. „Haideți să nu dramatizăm ceea ce reprezintă o procedură legală. Este o licitație, s-a anunțat un câștigător, cei care au pierdut au dreptul să facă o contestație. Nu este nimic deplasat în asta. Contestația se soluționează între ...” 1

Oferta celor de la Metroul SA a fost plasată pe locul doi, iar conducerea companiei a depus pe 8 noiembrie contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), informează adevarul.ro.

Primarul Emil Boc a oferit astăzi câteva detalii în legătură cu această contestație.

„Haideți să nu dramatizăm ceea ce reprezintă o procedură legală. Este o licitație, s-a anunțat un câștigător, cei care au pierdut au dreptul să facă o contestație. Nu este nimic deplasat în asta.

Contestația se soluționează între 30 și 60 de zile, potrivit legii, de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, după care se merge mai departe. Deci să nu privim în manieră dramatică”, a spus Emil Boc la Radio Napoca FM.

Primarul a vorbit și despre legislația care îngreunează proiectele de acest gen.

„S-a simplificat (procedura de contestație n.r.) și practic acum sunt câteva instrumente la îndemâna administrației publice locale de a scurta puțin cangrena aceasta. Dacă nu se respectă termenul de 30, maxim 60 de zile la CNSC, da, devine o problemă. Deocamdată suntem în temenul despre care am vorbit cu această contestație.”

 

error: Content is protected !!