Foto Cluj. Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj aprimit un aparat de fluoroscopie radiologică fixă (RX) digitală de ultimă generație, instalat în Laboratorul de Radiologie și Imagistică

Updated on noiembrie 20, 2019 Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și-a completat lista dotărilor cu un aparat de fluoroscopie radiologică fixă (RX) digitală de ultimă generație, instalat în Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul spitalului.

Fluoroscopia reprezintă o procedură radiologică, prin care se vizualizează organele interne în timp real, fiind folosită într-o arie largă de examinări și proceduri cu scop diagnostic sau terapeutic.
Foto Cluj. Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj aprimit un aparat de fluoroscopie radiologică fixă (RX) digitală de ultimă generație, instalat în Laboratorul de Radiologie și Imagistică 1

Foto Cluj. Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj aprimit un aparat de fluoroscopie radiologică fixă (RX) digitală de ultimă generație, instalat în Laboratorul de Radiologie și Imagistică 2

Aparatul RX digital cu două posturi este unul dintre cele mai performante aparate care folosesc raze X în sistem digital. Sistemul reprezintă generația recentă de sisteme versatile, concepute pentru a satisface cerințele privind performanța, stabilitatea, calitatea și eficiența costurilor, transmit reprezentanții instituției.

Imaginile sunt disponibile în câteva secunde, indiferent de modul lor de achiziție (secvență dinamică sau definiție înaltă). Mai mult, imaginile realizate cu detectorul wireless sunt procesate de stația de imagini.
Foto Cluj. Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj aprimit un aparat de fluoroscopie radiologică fixă (RX) digitală de ultimă generație, instalat în Laboratorul de Radiologie și Imagistică 3

Echipamentul permite, în plus, realizarea de radiografii toracice, abdominale sau osoase, atât în secțiuni verticale sau orizontale, cât și prin expunere liberă.

Are un detector plat dinamic de mare rezoluție, cu posibilitatea conectării la rețea. Blatul mesei poate fi înclinat, în diverse poziții, pentru obținerea unei game largi de incidențe radiografice.

Echipamentul are o valoare totală de 1.392.300 lei și garanție full-service de 10 ani de la data livrării. A fost achiziționat din fonduri provenite de la Ministerul Sănătății, Consililu Local Cluj-Napoca si din venituri proprii.

Echipamentul medical va fi pus în funcțiune după obținerea aprobărilor necesare.

error: Content is protected !!