Cluj. Patrule Școlare la Gherla și Iclod. Poliția: „Prin această formulă, elevii transpun în practică, în condiții reale de trafic, cunoștințele dobândite în cadrul activităților de educație rutieră…”

(Last Updated On: November 20, 2019)

Pentru o mai mare siguranță în trafic a celor mici, la Gherla și Iclod au fost introduse patrule școlare.

Elevii, sub atenta supraveghere a polițiștilor de proximitate și a celor rutieri, au grijă ca ai lor colegi să ajungă în siguranță la școală, iar ceilalți participanți la trafic să respecte regulile de circulație.

Cluj. Patrule Școlare la Gherla și Iclod. Poliția: „Prin această formulă, elevii transpun în practică, în condiții reale de trafic, cunoștințele dobândite în cadrul activităților de educație rutieră...” 1

„Suntem convinși că acest parteneriat care reunește polițiști, cadre didactice, elevi și părinți, o să conducă la un plus de siguranță în trafic a celor mici și la responsabilizarea celor mai mari.

Prin această formulă, elevii transpun în practică, în condiții reale de trafic, cunoștințele dobândite în cadrul activităților de educație rutieră.

Tot în cadrul acestui proiect, polițiștii vor lua măsuri, potrivit competenței, pentru verificarea și marcarea corespunzătoare a trecerilor pentru pietoni, în special a celor din proximitatea școlilor.

În prezent, aceste patrule funcționează în proximitatea Școlii Generale de la Iclod și a Școlii Generale nr. 1 din Gherla, însă ne dorim ca acest proiect să fie extins și să se aplice în cât mai multe zone”, au transmis cei de la IPJ Cluj.