Cluj. Ar fi bine? Campusurile și universitățile clujene să fie relocate în afara orașului! Iosif Pop: „„Să iasă din centrul Clujului Universitățile, Primăria să le aloce o zonă de campus universitar, care să fie aproape de …”

(Last Updated On: November 20, 2019)

Președintele Consiliului Civic Local, Iosif Pop, a propus o măsură revoluționară pentru a elimina aglomerarea din centru municipiului.

Acesta propune mutarea campusurilor universitare în afara Clujului.

„Să iasă din centrul Clujului Universitățile, Primăria să le aloce o zonă de campus universitar, care să fie aproape de autostradă, care să fie accesibil și cu mașina. Pentru că atunci soluția poate fi degajată. În subsoluri să fie locuri de parcare sau campusul să fie suficient de generos încât să-i înghită pe toți acolo cu mașinile.

Cluj. Ar fi bine? Campusurile și universitățile clujene să fie relocate în afara orașului! Iosif Pop: „„Să iasă din centrul Clujului Universitățile, Primăria să le aloce o zonă de campus universitar, care să fie aproape de ...” 1

Decât să se aglomereze Hașdeul acolo, unii peste alții, eu aș spune – mergeți sus pe Feleac că tot e aer curat și vă aerisiți mintea pentru pregătirea bună. Campus înseamnă nu numai cămin, înseamnă universitatea, să aibă acolo și catedrele, merg dascălii. La 100 de studenți merge un dascăl, nu vin 100 de studenți pentru un dascăl în centru”, a spus Iosif Pop pentru Citynews.ro.

Omul de afaceri mai susține că soluțiile referitoare la străzi cu sens unic și benzi speciale dedicate mijloacelor de transport în comun nu sunt eficiente. Efectul va fi blocajul total al orașulu