Cluj. Preotul Teodor Lazăr: „Sper să nu rămânem doar cu boii și măgarii în centrul Clujului (la Târgul de Crăciun). Să nu rămână doar boii fără Iisus, fără prunc, fără iesle, fără locul acela…”

Updated on noiembrie 15, 2019 Preotul Teodor Lazăr de la Catedrala greco-catolică Schimbarea la Față din Cluj este nemulțumit de faptul că la Târgul de Crăciun din Piața Unirii lipsește ieslea cu pruncul Iisus.

Teodor Lazăr la Servus, Cluj! pe Citynews.ro: ”Noi ce așteptăm, pe Moș Gerilă din nou? Crăciunițe, crăciunoi, ce așteptăm? Practic noi scoatem din tot aranjamentul Pieței icoana de bază. Scoatem nu personajul, realitatea vie a sărbătorii noastre.

Cluj. Preotul Teodor Lazăr: „Sper să nu rămânem doar cu boii și măgarii în centrul Clujului (la Târgul de Crăciun). Să nu rămână doar boii fără Iisus, fără prunc, fără iesle, fără locul acela...” 1

Că Hristos la urma urmei e viu. Și stă tot timpul să se nască în inimile noastre și să crească. Ori a scoate motivația mi se pare absurd la urma urmei. Ne revendicăm în continuare un popor creștin cu o cultură și o culturalitate, o frecvență peste media europeană la ceea ce înseamnă serviciile de cult. Nu doar în spațiul ortodox sau catolic, ci în general. Și atunci de ce dăm la o parte miezul sărbătorii?

La un moment dat a fost așa de frumos că nu au pus acolo doar niște cartoane sau nu știu ce, au adus oi. Scriptura, Biblia, dacă citim cele două variante ale Nașterii, pentru că doar Luca și Matei, în capitolele doi, fiecare descriu Nașterea, spun că au fost într-o iesle dar nu vorbesc de…

Boii și măgarii au apărut pe parcurs, în folclor. Nu sunt o realitate descriptivă biblică. Întotdeauna boii și măgarii nu renunță, deci apar. Eu sper să nu rămânem doar cu boii și măgarii în centrul Clujului.

Să nu rămână doar boii fără Iisus, fără prunc, fără iesle, fără locul acela.”

error: Content is protected !!