Cluj. Prezența la vot ora 10. Peste media națională! Câți au votat la Cluj

(Last Updated On: November 10, 2019)

Prezența la vot în județul Cluj la ora 10 a fost de 7%, au votat 42,700 de clujeni.
În municipiu Cluj prezența la vot a fost de 8,11%, peste media națională, 22,000 de clujeni au votat.
La nivel național prezența la vot este de 6,76%, au votat 1,232,000 de români
În 2014, la ora 10.00, prezența la vot în Cluj era de 5,22%.

Radu Hossu: „Azi e sărbătoare. E sărbătoarea democrației. Știu că sună clișeisic, dar ascultați-mă puțin.
O dată la 4 ani (5 in cazul de față) vocea noastră, a poporului, a societății, a prostimii (cum ne numesc unii) se face auzită. Strigătele noastre nu mai sunt în piețe, de unde voiam să oprim abuzurile celor – vremelnic – aflați la putere. Strigătele noastre adorm și își transferă energia în acea mișcare scurtă de mână prin care ștampilăm buletinul de vot.
Cluj. Prezența la vot ora 10. Peste media națională! Câți au votat la Cluj 1

Miile, sutele de mii, milioanele de strigăte înăbușite de simbolistica zilei, se transformă în milioane de dorințe, dorințe transferate prin acel vot. Dorințele noastre de mai bine se vor simți și vedea acolo.

Pentru cei care spun că vocea unui singur om nu poate schimba nimic, îi aduc aminte că o picătură de ploaie nu-ți poate strica mașina. Ce-i un strop de ploaie pe lângă tone de metal și aliaj și plastic, toate închegate într-un sistem de neclintit. Milioane și milioane de picături în schimb pot genera un torent atât de puternic, încât sistemul ce părea de neclintit, va fi urnit din loc. Singur? Nu. Noi mulți? Toți? Da!

Nu contează că unele picături sunt bătute de vânt din stânga, din dreapta sau cat direct pe sistem, important e că acel mastodont se clintește. Trepidează. Vibrează. Simte, sub presiunea noastră cum îi vine vremea să se urmească din loc.

Așa-i și cu votul nostru. Hai să urnim mașinăria din loc, aveți încredere că tu și eu și ai mei și ai tăi, prin strigătul acela mut, vezi produce trepidații, vibrații, mișcare. Veți pune umărul la o nouă etapă din continua noastră viață cotidiană guvernată de acel sistem de neclintit.

Azi e sărbătoare. A democrației. Eu mă duc în cabina de vot să mă înclin și să-i ofer sacrificul meu: votul!”