Cluj. Află unde votezi duminică, 10 noiembrie. Cetățenii cu drept de vot din municipiul Cluj-Napoca pot afla numărul și adresa secției de votare la care sunt arondați

(Last Updated On: November 10, 2019)

Primăria municipiului Cluj Napoca vine în ajutorul cetățenilor cu drept de vot care vor să afle la ce secție sunt arondați.

Clujenii pot accesa site-ul primăriei, de unde pot afla secția de votare la care sunt înscriși.

Cluj. Află unde votezi duminică, 10 noiembrie. Cetățenii cu drept de vot din municipiul Cluj-Napoca pot afla numărul și adresa secției de votare la care sunt arondați 1

„Dacă te afli în Cluj Napoca și ai domiciliul sau reședința aici, intră pe www.primariaclujnapoca.ro. și află la ce secție ești arondat. Poți vota doar la secția de votare la care este arondată stradaunde ai domiciliul ori reședința.

Dacă te afli în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde ai domiciliul sau reședința, poți vota la orice secție de votare din cadrul acesteia;

Dacă te afli în străinătate, poți vota la orice secție de votare organizată în străinătate;

Persoanele cu mobilitate redusă pot vota la orice secție de votare care le asigură accesul la vot”, transmite Primăria Cluj.

Secții de votare Cluj Napoca: Secții de vot (arondare).

Alegerile pentru Președintele României au loc în data de 10 noiembrie 2019. În cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, se organizează al doilea tur de scrutin, în data de 24 noiembrie 2019.

Votarea începe duminică la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00. Prin excepție, votarea în străinătate se desfășoară ȘI pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe în ziua de vineri, ora locală 12.00 și se încheie la ora locală 21.00, iar în ziua de sâmbătă, votarea se deschide la ora locală 7.00 și se încheie la ora locală 21.00 (art. 44 din Legea 370/2004).

Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot își pot să exercita dreptul de vot până cel mult la ora 23.59 (art. 46 din Legea 370/2004).

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România care în ziua votării  se află în țară își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în România în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

Pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetățenii români care votează în străinătate sau de cetățenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.