Cluj. Aqua Park-ul încă nu are locaţie. Emil Boc: “Trebuie să stabilim cea mai bună locație. Nu este un proiect final, nu este locația finală, este doar o locație propusă. Locația finală …”

Updated on noiembrie 7, 2019 Aqua park-ul din Cluj-Napoca nu are încă o locaţie stabilită, iar municipalitatea analizează mai multe zone unde acesta ar putea fi construit, a anunțat primarul Emil Boc.

„Proiectul este încă în analiză, nu ne grăbim pentru a lua decizii pripite. Trebuie să stabilim cea mai bună locație. Nu este un proiect final, nu este locația finală, este doar o locație propusă. Locația finală, printr-o dezbatere încă nefinalizată cu societatea civilă.

Cluj. Aqua Park-ul încă nu are locaţie. Emil Boc: "Trebuie să stabilim cea mai bună locație. Nu este un proiect final, nu este locația finală, este doar o locație propusă. Locația finală ...” 1

Trebuie făcut (aqua park-ul – n.red.), toată lumea e de acord, dar trebuie să-l facem acolo unde nu există dispute majore pe marginea acestui subiect”, a declarat Emil Boc, la Ziua Live.

Adrian Dohotaru, deputat independent de Cluj, cere Primăriei să nu aducă aqua park-ul în Parcul Est, deoarece acesta este propus de activiștii de mediu pentru un spațiu public de proporții, nu privat, afirmând însă că, în principiu, este pentru aceast proiect, promis încă de acum 6 ani, atunci când o petiție în acest sens fusese semnată de mii de clujeni.

„Este salutar că primarul anunță dezbatere cu privire la un amplasament pentru aqua park pentru că înainte ziceau doar că studiază mai multe locații. Nu cred că aqua park-ul trebuie să fie neapărat pe teren public. Sunt și terenuri private disponibile și chiar am fost contactat de agenții imobiliare interesate să intre în discuții cu Primăria.

Noi am spus că în principiu suntem pentru aqua park, dar nu în Parcul Est, care are o biodiversitate importantă pentru Cluj. În plus nu merge un aqua park gălăgios, privat, într-o zonă care ar trebui să fie publică, în care s-a construit și se construiește în continuare, mai ales în zona Sopor. Adevărul e că Parcul Est va fi singurul parc al orașului, nu cel mai mare, pentru că urbaniștii cataloghează drept parcuri suprafețe de peste 15 hectare, ceea ce Clujul nu are momentan”, a precizat deputatul.

error: Content is protected !!