Cluj. Emil Boc: „Îți mulțumim, Leo Iorga, pentru momentele unice și irepetabile pe care le-ai adus în inimile noastre prin melodiile și vocea ta inconfundabilă! Clujenii, ca de altfel toți românii…”

Updated on noiembrie 3, 2019 Leo Iorga, fostul membru al trupelor Cargo, Compact, Schimbul 3, PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, Leo Iorga, a decedat ieri, la 54 de ani, după o luptă lungă cu cancerul.

Primarul Emil Boc a transmis un mesaj după decesul artistului care a concertat deseori în Cluj Napoca.

Cluj. Emil Boc: „Îți mulțumim, Leo Iorga, pentru momentele unice și irepetabile pe care le-ai adus în inimile noastre prin melodiile și vocea ta inconfundabilă! Clujenii, ca de altfel toți românii...” 1

„Îți mulțumim, Leo Iorga, pentru momentele unice și irepetabile pe care le-ai adus în inimile noastre, prin melodiile și vocea ta inconfundabilă!

Clujenii, ca de altfel toți românii, nu te vor uita niciodată. Drum lin către îngeri”, a scris Emil Boc pe Facebook.

Născut pe 2 decembrie 1964, în Arad, Leo Iorga a debutat ca toboşar în trupa Liceului “Ioan Slavici” din localitate. Între anii 1984 şi 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar, din 1985 până în 1988, a fost toboşar şi solist pentru Sui-Generis. Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo, după care, din 1988 până în 1996 a fost solist al Compact B, formată după scindarea Compact.

Cluj. Emil Boc: „Îți mulțumim, Leo Iorga, pentru momentele unice și irepetabile pe care le-ai adus în inimile noastre prin melodiile și vocea ta inconfundabilă! Clujenii, ca de altfel toți românii...” 2

“Cine ești tu oare?”, un album compus de Adrian Ordean, include hituri rock care au rămas indisociabil legate de vocea lui Leo Iorga, precum “Cine ești tu oare?”, “Te visez mereu”, “Să te gândești la mine”, “Nu uita”, “Trenul Pierdut”, “Singur în noapte”, “Omul negru”.

După plecarea din Compact B, în 1996, a fondat trupa Schimbul 3, împreună cu Adi Ordean, apoi a fost solist al trupei Pacifica.

În 2012, el a fondat, împreună cu Adrian Ordean, trupa Pact, care a lansat, în aprilie 2014, albumul “Numărul Unu”.

Din discografia lui Leo Iorga mai fac parte albume precum “O altă tăcere” (2005, Pacifica).

error: Content is protected !!