Emilian Isaila: „Până dă Firea drumul la metroul din Drumul Taberei, face Boc unul între Cluj și București”

Updated on octombrie 29, 2019 Primăria Cluj Napoca a anunțat astăzi câștigătoarea licitației pentru realizarea studiiilor de pre-fezabilitate și fezabilitate pentru realizarea metroului.

„ASOCIEREA SWS ENGINEERING SPA-SYSTRA-METRANS ENGINEERING SRL este câștigătoarea licitației deschise organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect”Servicii de elaborare Studii de Pre-Fezabilitate, Fezabilitate, impact asupra mediului şievaluarea strategică adecvată pentru obiectivul de investiţii „Tren Metropolitan Gilău –Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida”- etapa I a sistemului de transportmetropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintreacestea și studiile conexe viitoarelor obiective de investiții”, a anunțat primăria.

Emilian Isaila: „Până dă Firea drumul la metroul din Drumul Taberei, face Boc unul între Cluj și București” 1

Realizarea metroului la Cluj este un proiect de durată, dar lucrurile nu se mișcă repede nici la București, acolo unde locuitorii cartierului Drumul Taberei așteaptă finalizarea magistralei 5 de 10 ani.

Emilian Isaila a scris pe Facebook: „Până dă Firea drumul la metroul din Drumul Taberei, face Boc unul între Cluj și București”.

Până în prezent, lucrările pentru Magistrala 5 de metrou au costat peste 2,5 miliarde de lei. Sau, mai exact, „2.553.960.524 cu TVA”, conform precizărilor Metrorex.

Din 2011 și până în prezent, lucrările au fost întârziate din cauze multiple. Primele întârzieri au apărut în 2013, cauzate de reducerea bugetului, informează digi24.ro

Apoi, cei de la Metrorex au spus că, în timpul lucrărilor, s-au descoperit „rețele de utilități a căror prezență pe teren nu coincide cu poziția prevăzută în planuri”. După care, muncitorii au dat peste „rețele de utilități inexistente în planuri”.

Alte întârzieri au ținut, potrivit Metrorex, de emiterea cu întârziere a acordurilor de mediu, avizelor de defrișare sau pentr devieri utilități (apă, gaze, canalizare, termice, fibră optică”. Printre alte întârzieri invocate ar fi descoperirile arheologice de lângă Academia Militară (s-a descoperit o cramă veche).

error: Content is protected !!