Cluj. Primăria cumpără cu 94.000 de euro un apartament cu destinație de locuință socială

(Last Updated On: October 16, 2019)

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, miercuri, achiziționarea primului apartament de către primărie de pe piața liberă, care va fi folosit ca locuință socială.

Acesta are patru camere și costă peste 94.000 de euro, informează stiripesurse.ro.

„Printr-o hotărâre din iunie 2019, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat declanșarea procedurii de achiziție, de pe piața liberă, a unor imobile cu destinația de locuințe sociale.

Cluj. Primăria cumpără cu 94.000 de euro un apartament cu destinație de locuință socială 1

Comisia de negociere a constatat că a fost depusă o singură ofertă, a unei familii care vrea să vândă municipalității un apartament cu patru camere într-un bloc din cartierul Mănăștur, cu o suprafață de aproape 80 de metri pătrați. Prețul final convenit cu vânzătorul este de 94.400 de euro, apartamentul urmând să fie pus la dispoziție în 30 de zile de la efectuarea plății.

Este primul astfel de apartament cumpărat de Primăria Cluj-Napoca și care va avea ca destinație locuință socială, urmând să fie inclus în inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului. Este un început, după ce Consiliul Local a aprobat în unanimitate cumpărarea apartamentului”, au anunțat reprezentanții primăriei.

Primăria Cluj-Napoca acordă anual, în medie, 15 locuințe sociale, în condițiile în care numărul de cereri este de aproximativ 400 pe an. Prin achiziționarea de locuințe disparate autoritățile vor să evite apariția unor blocuri sau cartiere întregi de locuinţe sociale dedicate în exclusivitate grupurilor vulnerabile.