Cluj. Se modernizează un alt parc. 17 milioane pentru Mica Promenadă!

Updated on octombrie 15, 2019 Potrivit unui proiect, care va ajunge miercuri pe masa Consiliului Local, Parcul Ștefan cel Mare urmează să fie modernizat. Consturile vor fi de 17 milioane de lei, bani de la bugetul local, iar lucrările vor dura 12 luni.

“În prezent, Parcul Ştefan cel Mare este un parc cu arbori îmbătrâniţi, mobilier urban vechi (aparate de joacă pentru copii, bănci, coşuri de gunoi, gard metalic), care nu mai prezintă nicio estetică urbană. De asemenea, parcul prezintă un deficit de spaţiu verde”, se arată în proiectul HCL, preluat de Ziua de Cluj.

Cluj. Se modernizează un alt parc. 17 milioane pentru Mica Promenadă! 1

Parcul este situat în Piaţa Ştefan cel Mare, cuprinzând esplanada şi spaţiile verzi aferente clădirii Teatrului Naţional Cluj, având o suprafaţă de 12.384 mp din care suprafaţă de spaţiu verde 6219 mp, suprafaţă alei 1688 mp, suprafaţă pavele 189 mp, iar restul de suprafaţă cuprinde parcări amenajate, alei betonate şi asfaltate.

Denumit Mica Promenadă, parcul a fost amenajat pentru prima dată în anul 1885 şi de-a lungul timpului a suferit modificări. În vara lui 2012, în urma unei furtuni, jumătate din arbori au fost rupți, aspectul fiind unul dezolant.

Pentru reabilitarea parcului, Primăria propune următoarele: eliminarea arborilor şi arbuştilor degradaţi şi a celor fără valoare estetică şi înlocuirea lor cu noi arbori şi arbuşti, gazonare şi plantare de noi specii de plante; modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru maşinile de intervenţie, realizarea de accese pietonale şi pentru biciclete; instalaţia de iluminat va cuprinde corpuri de iluminat cu proiectoare; va fi montat un sistem de irigaţii automatizat.

error: Content is protected !!