Cluj. Cel mai bătrân student de la Universitatea Vârstei a 3-a din are 93 de ani. Emil Boc a predat primul curs

(Last Updated On: October 15, 2019)

Cel mai bătrân student din Cluj Napoca este un bărbat de 93 de ani, înscris la “Universitatea Varstei a 3-a” a cărei deschidere festiva a avut loc luni.

Decanul de varsta al studentilor prezenti, Emil Tataru, care are aproape 93 de ani, a spus ca in oras s-au facut foarte multe lucruri pentru varstnici, iar o astfel de universitate le este foarte utila acestora, informează ziare.com.

Cluj. Cel mai bătrân student de la Universitatea Vârstei a 3-a din are 93 de ani. Emil Boc a predat primul curs 1

Cursul inaugural a fost sustinut de primarul Emil Boc, acesta fiind si conferentiar universitar.

Primarul Clujului, care este si conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii (FSPAC) din cadrul Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB), le-a transmis varstnicilor ca democratia este ca mersul pe bicicleta, trebuie exersata in fiecare zi pentru a o putea mentine si a o putea apara.

“Fara studenti, nicio universitate nu poate exista si le-am multumit seniorilor Clujului ca au optat pentru aceasta ‘Universitate a Varstei a 3-a’, fiind pentru mine este o onoare si o placere sa fiu la cursul inaugural. Le-am transmis cursantilor ca democratia este ca mersul pe bicicleta, trebuie exersata in fiecare zi pentru a o putea mentine si a o putea apara.

Le-am spus, de asemenea, ca democratia nu este perfecta, asa cum spunea Churchill, fiind cea mai proasta forma de guvernamant cu exceptia tuturor celorlalte, iar pentru a apara libertatea, egalitatea, dreptatea si viata noastra, trebuie sa aparam principille democratiei.

Democratia nu este in ADN-ul fiintei umane, iar pentru democratie avem nevoie de o societate civila puternica, astfel incat guvernantii sa stie ca, in mainile lor, Constitutia nu este o simpla bariera de hartie”, a spus Boc.