De ce este aglomerat Clujul? Thomas Tolnai: „Văzând traficul de azi din Cluj și încercând să găsesc răspunsul la întrebarea „de ce?”, mi-am dat seama că există o relație directă dintre aglomerația din Cluj și București și exodul creierelor spre alte țări. Din punct de vedere economic, România arată ca un …”

Updated on octombrie 8, 2019 Cluj Napoca este unul dintre cele mai aglomerate orașe din România. Aceasta este o consecință normală a unui oraș magnet, care atrage oameni din toate colțurile țării în căutarea unei vieți mai bune.

Salariile ridicate și universitățile de top au făcut din Cluj Napoca o alternativă la emigrarea în străinătate, Cine nu vrea să părăsească țara are de ales București sau Cluj. Brașovul a decăzut, Timișoara nu se regăsește, Iașul nu poate, Constanța este distrusă.

Pe Facebook, Thomas Tolnai a scris: „Văzând traficul de azi din Cluj și încercând să găsesc răspunsul la întrebarea „de ce?”, mi-am dat seama că există o relație directă dintre aglomerația din Cluj și București și exodul creierelor spre alte țări.

De ce este aglomerat Clujul? Thomas Tolnai: „Văzând traficul de azi din Cluj și încercând să găsesc răspunsul la întrebarea „de ce?”, mi-am dat seama că există o relație directă dintre aglomerația din Cluj și București și exodul creierelor spre alte țări. Din punct de vedere economic, România arată ca un ...” 1

Din punct de vedere economic, România arată ca un deșert cu două oaze: București și Cluj. Cei care vor să obțină un venit decent din meseriile pentru care s-au pregătit la facultate se îndreaptă majoritar spre aceste două orașe pentru că nu au alternative.

Sigur că clujenii se mândresc cu oportunitățile pe care le oferă orașul lor, dar ceea ce se întâmplă e, de fapt, un semn al eșecului României ca stat (ca să nu mai punem la socoteală strategia urbanistică a Clujului, care e o discuție în sine).

Nu e normal ca domeniile de top ale unei țări să fie susținute de doar două orașe. Eu sunt convins că dacă ar mai răsări 4-5 centre, oamenii s-ar mai muta din scumpul și aglomeratul Cluj”.

Titi Costa: „Avantajul sa fi mic prin Cluj Napoca”
De ce este aglomerat Clujul? Thomas Tolnai: „Văzând traficul de azi din Cluj și încercând să găsesc răspunsul la întrebarea „de ce?”, mi-am dat seama că există o relație directă dintre aglomerația din Cluj și București și exodul creierelor spre alte țări. Din punct de vedere economic, România arată ca un ...” 2
Revenim cu detalii!

error: Content is protected !!