Cristian Florea: „Un lucru fain pe care nu-l știam despre Pavel Bartos: când s-a înscris la Facultatea de Teatru de la Cluj (la 250 km depărtare de casă) și-a dat seama că a uitat banii de înscriere acasă…a decis să intre în cancelarie și să-i întrebe pe profesori dacă sunt de acord să-l împrumute cu bani.  Bineînțeles, cei mai mulți profesori l-au…”

Updated on octombrie 5, 2019 Pavel Bartoș a povestit la Webstock 2019 cum a ajuns student la Cluj. În ziua înscrierii și-a uitat banii acasă, la Miercurea Ciuc.

Cristian Florea: „Un lucru fain pe care nu-l știam despre Pavel Bartos: când s-a înscris la Facultatea de Teatru de la Cluj (la 250 km depărtare de casă) și-a dat seama că a uitat banii de înscriere acasă.

Cristian Florea: „Un lucru fain pe care nu-l știam despre Pavel Bartos: când s-a înscris la Facultatea de Teatru de la Cluj (la 250 km depărtare de casă) și-a dat seama că a uitat banii de înscriere acasă...a decis să intre în cancelarie și să-i întrebe pe profesori dacă sunt de acord să-l împrumute cu bani.  Bineînțeles, cei mai mulți profesori l-au...” 1

Pe vremea aia nu puteai trimite bani instant ca astăzi, așa că dura 3 zile să primească banii de acasă și nici nu cunoștea pe cineva din Cluj-Napoca de la care să împrumute.

Fiind ultima zi de înscriere și având doar vreo două ore la dispoziție ca să facă rost de bani, a decis să intre în cancelarie și să-i întrebe pe profesori dacă sunt de acord să-l împrumute cu bani.

Bineînțeles, cei mai mulți profesori l-au luat în râs. Mai puțin unul, care a crezut în el și care i-a dat cei 5000 de lei de care avea nevoie atunci pentru a se înscrie. Restul e istorie. 😁”

Iunieta Sandu: „…Pavel Bartoș, despre care mi-am dat seama că nu știu nimic în afară de glumele lui la care câteodată râd, câteodată nu. Pavel a plecat din Miercurea Ciuc în Cluj să se înscrie la facultatea de actorie. Doar că, plecase fără taxa de înscriere.

Necunoscând pe nimeni în Cluj, s-a gândit să intre în cancelaria profesorilor și să ceară împrumut 5000 lei. Din fumul gros de țigară s-a ridicat o siluetă de bărbat, solid și înalt. I-a pus pe masă 5000 lei cu condiția să-i aducă dovada că s-a înscris. Pavel i-a înapoiat banii domnului profesor și își amintește cu vocea aproape gâtuită că acela a fost un moment de sprijin neașteptat care l-a ajutat să înainteze, să ajungă unde este acum.

Când a terminat Pavel de povestit jumătate de sală avea ochii în lacrimi. Mie mi se scurgea rimelul de la ochiul stâng, iar Andreea zâmbea larg aproape forțat, doar să nu plângă”.

error: Content is protected !!