Gabriela Ciot din Cluj, noul comisar european la Transporturi?

Updated on octombrie 1, 2019 Președintele Comisiei Europene s-a arătat nemulțumită de a doua propunere făcută de Viorica Dăncilă pe postul comisar european.

După respingerea Rovanei Plumb, primul ministru l-a propus pe Dan Nica, însă Ursula von der Leyen i-a cerut lui Dăncilă să facă o a treia propunere.

Noul nume vehiculat este cel al clujencei Gabrielei Ciot, actual secretar de stat la MAE, anunță Digi24, preluat de Ziua de Cluj, care citează surse din cadrul CEX PSD care au declarat că Ursula von der Leyen i-a cerut lui Dăncilă să îi trimită și o femeie drept propunere de comisar.

Gabriela Ciot din Cluj, noul comisar european la Transporturi? 1

Gabriela Ciot este membru PSD Cluj și a fost numită în funcția de secretar de stat pentru afaceri europene, în Ministerul Afacerilor Externe, pe 20 septembrie 2017.

Este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai.

„Dan Nica rămâne propunerea în continuare, pentru că este liderul eurodeputaților PSD și o persoană susținută de grupul S&D. Dacă se cere, bineînțeles avem și o rezervă, Gabriela Ciot, secretar de stat la MAE. Dar vom proceda ca și Ungaria. Dacă Ungaria va face două propuneri, România va face două propuneri”, a anunțat Viorica Dăncilă, după ședința Comitetului Executiv PSD.

error: Content is protected !!