Emil Boc: „Am pornit construcția a trei mari cartiere ale Clujului, în două dintre ele proprietar fiind municipalitatea. Primăria, pentru prima dată, își asumă sarcina să stabilească de la început unde sunt bulevardele, unde este grădinița, unde e centrul cartierului. Toate utilitățile de bază trebuie să fie …”

Updated on septembrie 29, 2019 Primarul Emil Boc a anunțat apariția a trei noi cartiere în Cluj Napoca, dar dezvoltarea acestora este împiedicată de Parlament și Guvern.

Clujul va avea un cartier al tineretului și un altul dedicat proiectului de cercetare Innovation City.

În cazul primului cartier însă, statul român ezită să transfere administrației locale terenul necesar lărgirii la patru benzi a infrastructurii rutiere, aflat acum în proprietatea Universității Agricole.

Emil Boc: „Am pornit construcția a trei mari cartiere ale Clujului, în două dintre ele proprietar fiind municipalitatea. Primăria, pentru prima dată, își asumă sarcina să stabilească de la început unde sunt bulevardele, unde este grădinița, unde e centrul cartierului. Toate utilitățile de bază trebuie să fie ...” 1

Am pornit construcția a trei mari cartiere ale Clujului, în două dintre ele proprietar fiind municipalitatea. Primăria este proprietara cartierului Borhanci Nou – peste 70 de hectare de teren – unde Primăria este deținătoarea suprafețelor pe care se va construi. Acum se face Planul Urbanistic Zonal. Al doilea proiect major, unde tot Primăria are teren 200 de hectare este cartierul Lombului. Am avut mari probleme cu consolidările de teren, a trebuit să punem piloni de 16 metri adâncime pentru a stabiliza dealul. Acolo se va construi și „Cluj Innovation City”, un proiect de aproximativ o jumătate de miliard de euro, cu 20.000 de noi locuri de muncă și cu aproximativ 100.000 de cetățeni care vor locui acolo, a declarat Emil Boc la DigiFM.

Un al treilea cartier, Soporului, ce se va întinde pe aproape 250 de hectare, va fi construit în baza unor angajamente private, însă abia după ce primăria din Cluj va realiza masterplanul. Emil Boc crede că astfel se elimină o parte relevantă din traficul de pe străzile orașului.

„Primăria, pentru prima dată, își asumă sarcina să stabilească de la început unde sunt bulevardele, unde este grădinița, unde e centrul cartierului. Toate utilitățile de bază trebuie să fie de la început creionate. O pătrime din traficul din Cluj este așa-numitul „trafic nenecesar”. Oamenii merg dintr-o parte în alta orașului să ducă copilul la creșă, la grădiniță, să meargă la un centru comercial… Dacă au toate aceste facilități de bază, o parte din trafic este eliminat, a mai spus Boc, la Digi
FM.

error: Content is protected !!