Cluj. Vin 50 de troleibuze noi-nouțe Solaris. Primele 4 au ajuns deja

Updated on septembrie 24, 2019 Primele patru troleibuze din comanda de 50 de unități au fost livrate de firma Solaris. Restul de 46 de troleibuze urmează să fie livrate până la sfârșitul anului, anunță Liviu Neag, directorul general al Companiei de Transport Public (CTP).

Noile troleibuze care au ajuns la Cluj pe platformă vor circula cu călători în maximum o lună, după o perioadă în care se fac recepţia şi probe pe 500 km, informează Economica.net, preluat de Ziua de Cluj.

Cluj. Vin 50 de troleibuze noi-nouțe Solaris. Primele 4 au ajuns deja 1

Solaris Bus & Coach a câștigat şi licitația pentru contractul-cadru de cel mult 50 de troleibuze, cu care urmează să fie dotată flota CTP. Contractul este de 123 de milioane de lei. Un troleibuz costă 2,46 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Sunt vehicule cu 140 de locuri, din care 36 pe scaune, cu toate dotările moderne

Astra Arad a fost declarată drept câştigătoare a licitaţiei organizate de Primăria Cluj-Napoca şi de CTP privind livrarea a 22 de tramvaie noi. Valoarea contractului se ridică la 40 de milioane de euro. Preţul unui tramvai este de 1,95 milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor necesari pentru această achiziţie provin din fonduri europene nerambursabile. Tramvaie Imperio sub licenţă Siemens circulă în prezent la Arad. Cele 22 de tramvaie similare, care vor circula pe străzile Clujului, vor avea culorile violet-gri.

error: Content is protected !!